Τι είναι η χειροποίητη μπίρα

Craft σημαίνει

Χειροποίητη Ποιότητα

Η χειροποίητη- craft beer συνδυάζεται μόνο με την ποιότητα της μπύρας.
Τα συστατικά των craft είναι της υψηλότερης δυνατής ποιότητας, και το πιο σημαντικό, η μπύρα είναι πιο «αγνή». Τα 4 συστατικά της μπύρας, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι το νερό, το κριθάρι με βύνη, ο λυκίσκος και η μαγιά. Ωστόσο, ανάλογα με τον τύπο της κάθε «ετικέτας» μπύρας, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σιτάρι, σίκαλη ή ακόμη και φρούτα.
Σε αυτήν την κατηγορία μπύρας, η ποιότητα του νερού είναι πρωταρχικής σημασίας. Οι βιοτεχνίες ζυθοποιίας είναι, συχνά, πολύ δημιουργικοί τόποι, και οι μικροζυθοποιοί αναδημιουργούν τις παραδοσιακές μπύρες, τις μεταλλάσσουν, τις εξελίσσουν, τις «πειράζουν». Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται μπύρες, που στην πραγματικότητα ποτέ πριν δεν υπήρχαν ίδιες. Αυτή είναι και η βασική διαφορά με τις τυπικές μπύρες.

Χειροποίητη μπίρα craft beer

Η μπύρα Craft επικεντρώνεται περισσότερο στις γεύση της και την απόχρωσή της.. Διαφέρει από την κλασική, καθώς διαθέτει πιο πλούσια γεύση, είναι πιο δυνατή και προσφέρεται σε μεγαλύτερη ποικιλία αρωμάτων, γεύσεων, χρωμάτων.

Peloponnese Beer Festival

Only craft

Στο 2nd Peloponnese Beer Festival θα φιλοξενήσουμε 30 Ζυθοποιίες από όλη την Ελλάδα με 350 ετικέτες χειροποίητης μπίρας.

Ολοένα και περισσότερο οι Έλληνες στρέφονται στην επιλογή της ποιοτικής ελληνικής μπύρας. Αναφερόμαστε σε ποτό εφάµιλλο του κρασιού, που µπορεί να δώσει τις ίδιες γευστικές απολαύσεις και να συνδυαστεί µε τη γαστρονοµία.
Η ποιοτική παραγωγή της craft μπίρας μπορεί να προσφέρει μεγάλη ποικιλία, ξεχωριστές γεύσεις και μοναδικά αρώματα από αγνές πρώτες ύλες.

Απολαύστε την εμπειρία της χειροποίητης μπίρας!

Πίνουμε πάντα υπεύθυνα