Ελληνικές Ζυθοποιίες

4 - 5 - 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023 στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ελληνικές ΖΥΘΟΠΟΙΙΕΣ

► Οι Ελληνικές Ζυθοποιίες που θα βρίσκονται στο 3rd Peloponnese Beer Festival Expo 2023

►  Ποιες είναι οι Χειροποίητες ελληνικές μπίρες που θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε 4/5/6 Αυγούστου 2023 στην Καλαμάτα!!

Γνήσια ελληνική μπύρα που παράγεται στον τόπο μας!
Η αγάπη του Δημήτρη Πολιτόπουλου για καλή μπύρα και την Ελλάδα δημιούργησαν τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης την 1η Φεβρουαρίου 1996.
H εμφιάλωση της πρώτης μπύρας ΒΕΡΓΙΝΑ έγινε στις 13 Φεβρουαρίου 1998 και σήμανε την έναρξη της επανάστασης της ανεξάρτητης μικροζυθοποιίας στην Ελλάδα.
Το 1996, ο Δημήτρης Πολιτόπουλος επιστρέφει από τις ΗΠΑ στην πατρίδα του, με στόχο τη δημιουργία της πρώτης 100% γνήσιας ελληνικής
μπύρας. Επιλέγει την περιοχή της Κομοτηνής, λόγω της υψηλής ποιότητας νερού που διαθέτει και ιδρύει τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης.
Το ταξίδι της πρώτης και πιο αγαπητής μπύρας στην Ελλάδα έχει μόλις αρχίσει!

Στόχος μας είναι να “ακούμε” τις ανάγκες της αγοράς δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα υψηλής ποιότητας από ελληνικές πρώτες ύλες. Να δίνουμε προστιθέμενη αξία στην ελληνική γεωργία στηρίζοντας έμπρακτα τους ανθρώπους που καλλιεργούν την ελληνική γη. Να ενδυναμώνουμε την τοπική και εθνική οικονομία επανεπενδύοντας στον τόπο μας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Να εστιάζουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη μειώνοντας με κάθε τρόπο το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

ΗΘΟΣ. Χαρακτηρίζει την πορεία μας και τις πράξεις μας διεκδικώντας υγιείς και ανταγωνιστικές συνθήκες για την ελληνική επιχειρηματικότητα.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ, στον καταναλωτή φροντίζοντας καθημερινά για το καλύτερο, διατηρώντας μία σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας.

ΠΙΣΤΗ, στην ελληνική γη και ΣΕΒΑΣΜΟΣ στον Έλληνα παραγωγό.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, με σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και στηρίζοντας έμπρακτα τον τόπο μας.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη.

ΠΑΘΟΣ για έναν κοινό σκοπό, να προάγουμε ποιοτικά ελληνικά προϊόντα.

Eτικέτες:

ΒΕΡΓΙΝΑ LAGER 5% Vol
Η αυθεντική ελληνική μπύρα Lager από 100% Βύνη Θράκης και εκλεκτές πρώτες ύλες. Η ΒΕΡΓΙΝΑ είναι μια γνήσια Premium Lager μπύρα, που παράγεται σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές παραγωγής της ευρωπαϊκής Lager (Reinheitsgebot) ακολουθώντας τη μέθοδο της κλασικής ζύμωσης (9-10°C). Έχει μια φρέσκια, ελαφριά αλλά ταυτόχρονα μεστή γεύση. Τα αρώματα λυκίσκου από το Tettnang και το Hallertau συνυπάρχουν σε απόλυτη αρμονία με τη θρακική ξανθιά βύνη από ποικιλίες δίστιχου κριθαριού, προσφέροντάς μας τη μοναδική γευστική εμπειρία της ΒΕΡΓΙΝΑ Premium Lager.

ΒΕΡΓΙΝΑ Red Amber Lager 5,8% Vol
Αρωματική κεχριμπαρένια μπύρα φτιαγμένη με μοναδική συνταγή από σπάνιες βύνες Θράκης.
Είναι η Κόκκινη Μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ. Αποτελεί προϊόν κλασικής ζύμωσης, έχει μια ιδιαίτερα έντονη και μεστή γεύση και ένα εξαιρετικό κεχριμπαρένιο χρώμα. Το υπέροχο φρουτώδες άρωμά της θυμίζει εξωτικά φρούτα, βατόμουρα και μέλι. Μια δυνατή ε…μπυρία.

ΒΕΡΓΙΝΑ WEISS 5,4% Vol
H ελληνική πολυβραβευμένη μπύρα Weiss.
Η πολυβραβευμένη ΒΕΡΓΙΝΑ Weiss αναγνωρίζεται ως μία από τις καλύτερες του κόσμου στην κατηγορία Hefeweizen, κερδίζοντας μετάλλια και διακρίσεις για την Ελλάδα και την ανεξάρτητη ελληνική ζυθοποιία στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς. Είναι μία μπύρα με πλούσια και αρωματική γεύση, σταρένια, αφρώδη και θολή εμφάνιση, η οποία οφείλεται στην ειδική αφροζύμη που περιέχει. Η ειδική αφροζύμη από την οποία παρασκευάζεται, της δίνει ένα πλούσιο, φρουτώδες άρωμα που θυμίζει γαρύφαλλο και μπανάνα.

website

Vergina Beer

Η Ζυθοποιία Αναστασίου με έδρα το Χαλάνδρι είναι μία από τις ελάχιστες στην Αττική και η μοναδική στα βόρεια προάστια. Ο στόχος της ζυθοποιίας εξαρχής ήταν η μικρή παραγωγή  τοπικού ζύθου. Η επίτευξη αυτού του αρκετά δύσκολου στόχου βασίστηκε σε συνταγές φτιαγμένες με μεράκι και αγάπη για τον ποιοτικό ζύθο.

Η πρώτη συνταγή που βγήκε από τις δεξαμενές της ζυθοποιίας ήταν η «Ατμιστή», μια California Common γνωστή και ως Steam Lager, με γεμάτο σώμα, ήπια πικράδα και ισορροπημένη γεύση. Πρόκειται για μια 100% αμερικάνικου τύπου lager, η μέθοδος παραγωγής της οποίας χρονολογείται από τα τέλη του 1800 στην Καλιφόρνια.

Στα διαχρονικά best sellers, σε μια πιο κλασική και παραδοσιακή συνταγή βασίστηκε η «Καθημερινή», η οποία ανήκει στην κατηγορία Lager. Ελαφριά και γευστική, έχει μόλις 3,8% βαθμούς αλκοόλ. Τρίτη στη σειρά έρχεται η «Αστερόεσσα», μια ωδή στις αμερικάνικες pale ales με γεμάτη γεύση και αρώματα από τον αμερικάνικο λυκίσκο Mosaic με 5,3% βαθμούς αλκοόλ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

H AZATIS Brewery έρχεται από τα Χανιά με πέντε ετικέτες.
Η ελευθερία είναι τρόπος σκέψης. Αζάτης σημαίνει ελεύθερος, στην παλιά κρητική διάλεκτο. Ελεύθερος άνθρωπος για τους αρχαίους Έλληνες ήταν αυτός που έχει απελευθερώθεί από τα πάθη του. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο ελεύθερος είναι αυτός που μπορεί να αναγνωρίσει τα πάθη του και να τα μετατρέψει σε δημιουργία.

Η ιστορία μας…
Ο Θανάσης Μαλισόβας είναι απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρονικών Μηχανικών και
Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης και είναι ιδιοκτήτης της “Αζάτης Εργαστήριο Ζύθου Χανίων”. Ξεκίνησε να παρασκευάζει μπύρα ως οικοζυθοποιός τον Φεβρουάριο του 2015. Τα επόμενα χρόνια βελτίωνε συνεχώς τον εξοπλισμό του και τις συνταγές του για να παράγει νέες και εύγευστες μπύρες για φίλους και συγγενείς.
Η πλειονότητα του αρχικού εξοπλισμού ήταν χειροποίητη. Χρησιμοποίησε ακόμα και ένα ολόκληρο δωμάτιο του σπιτιού του για να εγκαταστήσει το πρώτο σύστημα
παραγωγής. Τον Ιούνιο του 2020, ιδρύθηκε επίσημα η ζυθοποιία “Αζάτης Εργαστήριο Ζύθου Χανίων”.
Το όραμά μας είναι η παραγωγή κρητικών μπυρών εξαιρετικής ποιότητας,
χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικές πρώτες ύλες. Έχουμε ήδη κυκλοφορήσει δύο
μπύρες σταρένιες με εξαιρετικό θυμαρίσιο μέλι, από την περιοχή των Κεραμειών, και τρείς ακόμα οι οποίες είναι με ετικέτα του συνεργάτη που την πουλάει αποκλειστικά.
Κύρια επιδίωξή μας είναι η διατήρηση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων μας
συνδυάζοντας άρτιες τεχνολογίες παρασκευής με τον πλούτο που προσφέρει η
κρητική γη.

Azatis “Agrimi”, a Honey Weiss : 5%VOL
Κλασική ξανθιά σταρένια μπύρα με 5% αλκοόλ. Έντονα αρωματική με τόνους
καραμέλας και πεύκου. Έχει έντονο άρωμα και γεύση θυμαριού λόγω του αυθεντικού κρητικού θυμαρίσιου μελιού από την περιοχή των Κεραμειών. Ταιριάζει με κρεμώδη
τυριά και ελαφριά πικάντικα πιάτα.
Azatis “Falconi”, a Dunkel Honey Weiss : 5%VOL
Μπύρα σιταριού Dunkel με σκούρο χρώμα καραμέλας και 5% αλκοόλ.
Χαρακτηρίζεται από γεύση καφέ και καραμέλας, με ίχνη σοκολάτας. Σε αυτήν την
μπύρα υπάρχει επίσης το άρωμα του θυμαριού λόγω του αυθεντικού κρητικού
θυμαρίσιου μελιού από την περιοχή της Κεραμείας. Ταιριάζει καλά με μανιτάρια,
καπνιστά τυριά και κρέατα.
Azatis “Seaside”, a Mediterranean Pilsner : 4%VOL
Ανάλαφρη ξανθιά pilsner μπύρα με 4% αλκοόλ. Απαλά αρωματισμένη απο
εσπεριδοειδή με την προσθήκη κρητικού μελιού άνθεων λεμαονιάς και πορτοκαλιάς.
Η ιδανική μπύρα για το καλοκαίρι και την παραλία.
Azatis “The JAR”, a Cretan Pilsner : 5%VOL
Ανάλαφρη ξανθιά pilsner μπύρα με 5% αλκοόλ. Με έντονη γεύση και αρώματα
πορτοκαλιού χάρης στην χρήση αποξηραμένου βιολογικού πορτοκαλιού απο την
περιοχή των Χανίων. Η ιδανική μπύρα για το απόγευμα, που θα σας θυμίζει τις
ωραιότερες διακοπές σας.
Azatis “NEFELI”, a Pale Ale : 5%VOL
Μια αιθέρια μπύρα τύπου Pale Ale με 5% αλκοόλ. Το απαλό κεχριμπαρένιο χρώμα της έρχεται να δέσει με τα αρώματα εσπεριδοειδών και άλλων αρωματικών φρούτων που την χαρακτηρίζουν. Είναι μια μπύρα που θα σας ταξιδέψει.

 

Website

azatis beer

Η Μικροζυθοποιία Ευρυτανίας άρχισε να λειτουργεί το 2020 στο Καρπενήσι. Το όνομα της μπύρας μας είναι CARPINUS και προέρχεται από τη λατινική ονομασία του δέντρου γαύρος – Carpinus orientalis, που έδωσε το όνομα στο Καρπενήσι, λόγω των πολλών γαύρων που υπάρχουν εδώ.
Παράγουμε μέχρι στιγμής έξη μπύρες όλες διαφορετικές μεταξύ τους ώστε να καλύψουμε όσο το δυνατό περισσότερες γευστικές απαιτήσεις.

Οι μπύρες είναι:
Carpinus Pale Ale
Ξανθιά μπύρα, ελαφρώς πικρή, με αρώματα λουλουδιών και βυνώδη γεύση.

Carpinus N.E.I.P.A.
Ξανθή μπύρα ελαφρώς θολή και πικρή με αρώματα εσπεριδοειδών, και γεύση grapefruit και μανταρίνι

Carpinus Belgian Wit,
Ξανθή γλυκιά με 6,1% Alc. Διακριτικά αρώματα μπαχαρικών – γαρύφαλλου και πιπεριού.

Carpinus Robust Porter
Μαύρη μπύρα με 4,8 alc και 38 IBU. Έχει γεύση από καφέ espresso και σοκολάτα και άρωμα βανίλιας.

Carpinus Smoked Amber Ale
Καπνιστή με κεχριμπαρένιο χρώμα, γεύση βυνώδη και με τόνους από σταφίδα. Μπορεί να την απολαύσετε με καπνιστά κρέατα, τυριά και ψάρια, καθώς και με κρέατα στη σχάρα

Η Μικροζυθοποιία Χίου, εμφιάλωσε την πρώτη της μπύρα το 2012 στον Κάμπο της Χίου, σήμερα παράγει 5 είδη από χειροποίητες ποιοτικές μπύρες. Εμφιαλώνονται όλες αφιλτράριστες και απαστερίωτες για να διατηρούν τη γεύση και τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής μπύρας.

Ετικέτες
FRESH CHIOS BEER – ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΠΥΡΑ ΧΙΟΥ
Η ναυαρχίδα μας. Ανήκει στις αφροζύμωτες μπύρες. Έχει ξανθοκίτρινο χρώμα, με
πορτοκαλί ανταύγειες και λευκό αφρό. Κυριαρχούν τα αρώματα λυκίσκου και
εσπεριδοειδών, ενώ το σώμα είναι μέτριο με φρουτώδη γεύση και διακριτική
πικράδα.
Τύπος: PALE ALE
Χρώμα: ΞΑΝΘΟ
Αλκοόλ: 4,9 %
Barcode: 5200118041505

CHIOS IPA (INDIA PALE ALE)
Σαγηνευτική, πολύπλοκη, και με έντονα χαρακτηριστικά όπως η μυθική Σφίγγα, το
σύμβολο της Χίου. Μια σύνθετη, αλλά ταυτόχρονα και τόσο ισορροπημένη μπύρα
που κανείς δεν μπορεί να σταματήσει στο πρώτο ποτήρι.
Τύπος: IPA
Χρώμα: ΞΑΝΘΟ
Αλκοόλ: 6,3 %
Barcode: 5208210010221

CHIOS BEER BBQ – ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΠΥΡΑ ΧΙΟΥ
Καπνιστή μπύρα με διακριτική πικράδα και έντονα αρώματα ξύλου, από βύνη
καβουρδισμένη με παραδοσιακή μέθοδο, φυσικά καπνισμένη με ξύλο οξιάς, που
χαρίζει ξεχωριστή απόλαυση συνοδεύοντας φαγητά με έντονες γεύσεις.
Τύπος: ΚΑΠΝΙΣΤΗ
Χρώμα: ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΕΝΙΟ
Αλκοόλ: 5,5 %
Barcode: 5208210010023

Άλως
Κάθε φιάλη κρύβει μέσα της µια μοναδική γευστική εμπειρία, χρησιμοποιώντας
διαλεκτές βύνες και αρωματικούς λυκίσκους.
Η Αλως είναι μια μπύρα με 7% αλκοολικούς βαθμούς και με γαστρονομική
κατεύθυνση. Παράγεται από τη Ζυθοποιία Χίου με την επιμέλεια του Πάνου
Ιωαννίδη.
Τύπος: PALE ALE
Χρώμα: ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΕΝΙΟ
Αλκοόλ: 7,0 %
Barcode: 5208210010436

Dari Dari
Στο γιαλό πετούν οι γλάροι και η απόλυτα καλοκαιρινή μπύρα είναι εδώ!
Η Dari – Dari ήρθε για να μας δροσίσει με αρωματικούς λυκίσκους που χαρίζουν νότες εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων και το ξανθό, ελαφρύ αλλά γευστικότατο σώμα της που συνοδεύει ευχάριστα κάθε γεύμα ή μια βουτιά στην θάλασσα.
Τύπος: (HOPPY SUMMER) ALE
Χρώμα: ΞΑΝΘΙΑ
Αλκοόλ: 5,0 %
Barcode: 5208210010498

website 

Η μικροζυθοποιία Fare Brewery ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιούνιο του 2022 στο Αριοχώρι, λίγο έξω από την πόλη της Καλαμάτας. Όντας Καλαματιανοί, και εμπνευστές ενός χειροποίητου ποιοτικού προϊόντος, θέλουμε να συμμετέχουμε ενεργά στην τοπική οικονομία, να την στηρίξουμε και να δημιουργήσουμε σ’ αυτήν.
Στόχος της ζυθοποιίας μας είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας μπύρας για την τοπική κοινωνία της Μεσσηνίας και όχι μόνο.
Αυτήν την στιγμή στο ζυθοποιίο μας παράγονται δύο σταθερές ετικέτες:

SURA (blonde ale)
Εύγευστη, δροσιστική μπίρα με αρώματα ανθέων, κίτρου και καραμέλας. Η ελαφριά πικράδα των λυκίσκων εξισορροπεί με την γλυκιά βυνώδη επίγευση.

KALAMATA (lager)
Αφιλτράριστη, μη παστεριωμένη lager, χρυσαφένιου χρώματος με βυνώδη χαρακτήρα, ήπια πικράδα και διακριτικά γήινα αρώματα λουλουδιών και βοτάνων.

WEBSITE

Το κοινό όραμα, τεσσάρων ανθρώπων και η αγάπη τους για την Ικαρία εκεί όπου φύονται οι ρίζες της καταγωγής τους, δημιούργησαν το 2017 το ζυθοποιείο Ικαριώτισσα. Στη συνέχεια η Ειρήνη και η Αφροδίτη Κουλουλία, ο Ιωάννης Κεφαλάς, ο Βαγγέλης Αγγελουδάκης, με τη δύναμη του ενθουσιασμού, πόνταραν και κέρδισαν, συνδυάζοντας την αγάπη για την μπίρα και τα μεθυστικής ομορφιάς χαρακτηριστικά του νησιού. “Αγαπάμε τον τόπο γιατί είναι αγνός και ιδιαίτερος. Οι αξίες του τόπου είναι πολλές και σπάνιες στις μέρες μας”

Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε μια μπίρα που από τα σχετικά μικρά όρια της Ικαρίας κατέκτησε σταδιακά ολόκληρη την Ελλάδα! Η μπίρα Ικαριώτισσα!

Η Ικαριώτισσα, είναι μία μπίρα που ξεχωρίζει για το έντονο νησιώτικο Ικαριώτικο ταμπεραμέντο της. Μία μπίρα καμωμένη με νερό από τις φυσικές πηγές της Ικαρίας, της νήσου της μακροζωίας. Μία μπίρα που οφείλει το όνομα της στη μητριαρχική παράδοση του νησιού. Η αλέγκρα και φινετσάτη γεύση της αγκαλιάζει ολόκληρη τη μαγεία του νησιού σε αρώματα και γευστικές νότες. Όλη η Ικαρία σε ένα μπουκάλι!

Ετικέτες
IKARIOTISSA ALE: 5% vol.

IKARIOTISSA LAGER 5% vol.

IKARIOTISSA FREE  0% vol.

IKARIOTISSA RED ALE: 5% vol.

WEBSITE

Ikariotissa Beer
Ikariotissa Beer

Ikariotissa Beer
Ikariotissa Beer

Ikariotissa Beer
Ikariotissa Beer

Η iama brewery- Μικροζυθοποιία Βοιωτίας, ιδρύθηκε το 2022 στις Πλαταιές Βοιωτίας.
Στόχος η δημιουργία και ο πειραματισμός δίχως περιορισμούς, αναδεικνύοντας έτσι προϊόντα με χαρακτήρα, που έχουν ως κύριο γνώμονα την προηγμένη γαστρονομική και κοινωνική εμπειρία του καταναλωτή.
Απώτερος σκοπός η ανάδειξη εγχώριων και πρωτίστως τοπικών πρώτων υλών,
απεικονιζόμενα μέσα από προϊόντα ζύθου.

website

Ετικέτες
Σειρά- British Brown Ale
Μέσα από αυτή τη σειρά θέλουμε να προβάλουμε τις αλλαγές που η βιομηχανική
επανάσταση έφερε στη βυνοποίηση, και τη ζωή μας όπως τη γνωρίζουμε σήμερα.
Ένα είδος κλασσικό στις Βρετανικές Pub, άλλαξε ριζικά.
Μέσα από τη σειρά αυτών των ετικετών προβάλουμε την ιδεολογία μας, για τη δημιουργία, τον πειραματισμό, και το κοινωνικό αποτύπωμα που κατέχει ο ζύθος, σμίγοντας ανθρώπους μαζί- σαν μια παρέα.
Η σειρά αυτή αποτελείται από ετικέτες αντίστοιχες των εποχών που διανύουμε.
Μέχρι στιγμής έχουν παραχθεί για το έτος 2023, τρεις ετικέτες, μια φθινοπωρινή, μια χειμερινή και μια ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή.
Συμμετοχή
Στο Φεστιβάλ, κύριο προϊόν θα είναι η ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή εκδοχή της British Brown Ale, η οποία έχει πιο οξεία πικράδα διατηρώντας ωστόσο τα λοιπά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του είδους, όπως αρώματα μαύρων φρούτων,
κυρίως δαμάσκηνου, καραμέλας και φρεσκοψημένων αρτοσκευασμάτων.
Γεύση μπισκότου, καραμέλας και ψωμιού με γλυκιά επίγευση και ξεδιψαστικό χαρακτήρα.
Το προϊόν κατέχει αλκοολικό τίτλο 4.5% και πικράδα της τάξεως των 35 IBU.

Oι Μπίρες ΚΥΚΑΩ έρχονται από την Πάτρα. Μια ζυθοποία με επίκεντρο τη χρήση τοπικών συστατικών και τη συνεργασία με τοπικούς αγρότες.

Είμαστε μια μικρή, ανεξάρτητη, συνεργατική μικροβιομηχανία που ιδρύθηκε κοντά στην Πάτρα. Στόχοι μας είναι να φτιάξουμε μπύρα υψηλής ποιότητας.
ΚΥΚΑΩ: (kee • ká • o) (Αρχαία Ελληνικά) σημαίνει να ανακατεύω, να μπερδεύω. Η ανάμειξη, συνδυασμός διαφορετικών συστατικών.

Είμαστε σαν τρελοί επιστήμονες, που πειραματίζονται συνεχώς. Μέσα από το Tap Room μας θέλουμε να δείξουμε τις καλύτερες προσπάθειές μας. Δημιουργούμε συχνά νέα στυλ σε “δοκιμαστικές παρτίδες”, δηλαδή σε μικρές ποσότητες, προκειμένου να ανακαλύψουμε διαφορετικές και συναρπαστικές γεύσεις. Η Tap Room είναι σαν το εργαστήριό μας, πειραματιζόμαστε, ανακατεύουμε, δημιουργούμε και εξελίσσουμε συνεχώς τη γεύση της μπύρας.

Ετικέτες

► ΚΥΚΑΩ Session IPA 4.5% ALC 35 IBU
Μια μπύρα με χαμηλό αλκοόλ αλλά υψηλό επίπεδο πολυπλοκότητας!
‘Οτι της λείπει σε αλκοόλ το κερδίζει σε γεύση και αρώματα λυκίσκου!
Με γεύση από καραμελωμένη βύνη και αρώματα πύρινοκαρπων και τροπικών φρούτων (βερύκοκο, μάνγκο), χάρη στους θαυμάσιους λυκλίσκους Mosaic και Talus! Η επίγευση είναι μακράς διάρκειας και απολαυστικά πικρή!
Είναι μια μπύρα που μπορείς να την πίνεις κάθε μέρα και όλη μέρα!

ΚΥΚΑΩ New England IPA 5.5% ALC 35 IBU
Χυμός φρούτων σε μπύρα! Ξανθιά και θολή με γεμάτο, βελούδινο σώμα από την μεγάλη ποσότητα απο σιτάρι και βρώμη που περιέχει. Η μύτη έχει πολύ έντονα τροπικά φρούτα (passion fruit, ανανάς, lychee).

ΚΥΚΑΩ East Coast IPA 6.0% ALC 65 IBU
Ισορροπία μεταξύ βύνης και λυκίσκου! Με βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα και αρώματα που θυμίζουν φλούδα από εσπεριδοειδή καθώς και άρωμα πεύκου και ρετσινιού! Οι λυκίσκοι Mosaic και Sabro παρέχουν απολαυστικά πικρή γεύση με γλυκές νότες καραμέλας!

ΚΥΚΑΩ West Coast IPA 7.0% ALC 90 IBU
Η εξέλιξη της βασική μας IPA ενισχύοντας το σώμα, το άρωμα και τη γεύση!
Οι λυκίσκοι προσφέρουν απλόχερα αρώματα τροπικών φρούτων μάνγκο, γκρέιπφρουτ αλλά και έντονα αρώματα πεπόνι, ροδάκινο και γλυκό μανταρίνι. Έντονη απολαυστική πικράδα από τις μεγάλες δόσεις λυκίσκου, η συγκεκριμένη μπύρα σοκάρει από την πρώτη γουλιά. Η επίγευση επιμένει και σου υπενθυμίζει να ξαναζήσεις την εμπειρία!

►Hoppy & Free IPA

►Raspberry Berliner Weisse

 

Website

ΚΥΚΑΩ at Peloponnese Beer Festival
ΚΥΚΑΩ at Peloponnese Beer Festival

ΚΥΚΑΩ at Peloponnese Beer Festival
ΚΥΚΑΩ at Peloponnese Beer Festival

Λένε πως όλες οι μεγάλες ιδέες ξεκινάνε μέσα από χαλαρές συζητήσεις γύρω από το τραπέζι. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δική μας ιστορία στον αφρώδη κόσμο της μπίρας. Ξεκινήσαμε και μέσα σε λίγους μήνες καταφέραμε το ακατόρθωτο…

Το όνειρο ξεκίνησε με την βραβευμένη κόκκινη Pils που αγαπήθηκε και συζητήθηκε πολύ και συνέχισε με την επίσης βραβευμένη κίτρινη Belgian Ale και αργότερα με την πράσινη IPA, που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Και συνεχίζουμε δυναμικά με νέες ετικέτες έκπληξη.

Στοχεύουμε……να παράγουμε μια μπίρα που πρωτίστως θα αρέσει σε εμάς και κατ’επέκταση στους πελάτες μας. Και νομίζουμε τα καταφέραμε. Καταφέραμε ο κόσμος να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τη Lola μας!

Δημιουργήσαμε……ένα εργοστάσιο πρότυπο, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και πάνω από όλα χρησιμοποιώντας τις καλύτερες πρώτες ύλες για τις μπίρες μας.

Ετικέτες
LOLA PILSNER: 5% vol.
Ξανθιά και σχεδόν διαυγής, με λευκό αφρό μεγάλης διάρκειας. Στη μύτη διακρίνουμε διακριτικά γήινα και ελαφρώς πικάντικα αρώματα. Στο στόμα, η γλυκύτητα της βύνης μαζί με τη ελαφριά γεύση μπισκότου δένει αρμονικά με τα διακριτικά αρώματα του Τσέχικου λυκίσκου. Η επίγευση της είναι ελαφρώς πικρή, πικάντικη και με μεγάλη διάρκεια, όπως ακριβώς αρμόζει σε μια κλασική Τσέχικη Pils.

LOLA BELGIAN PALE ALE: 5.5% vol.
Χάλκινο χρώμα, πλούσιος και πυκνός αφρός, αρώματα και γεύσεις ψωμιού και μπισκότου, καθώς και η πικάντικη επίγευση, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της.

LOLA American I.P.A.: 6% vol.
Χάλκινο χρώμα με πλούσιο λευκό αφρό και αρώματα εσπεριδοειδών. Γευστικά είναι πικρή με νότες ψωμιού και καραμέλας. Η επίγευση της είναι ελαφρώς πικρή με αρκετή διάρκεια.

LOLA DUNKEL WEISSBIER: 5,5% vol.
Χάλκινο-καφετί χρώμα, πυκνός κρεμώδης αφρός μεγάλης διάρκειας, θολή λόγω της παρουσίας μαγιάς. Στη μύτη διακρίνουμε έναν εκπληκτικό συνδυασμό αρωμάτων γαρίφαλου, μπανάνας και τσιχλόφουσκας. Με τη πρώτη γουλιά καταλαβαίνεις την ελαφριά γεύση μπανάνας και γαρίφαλου η οποία ακολουθείται από τον βυνώδη χαρακτήρα της μπίρας με γλυκές νότες καραμέλας και καβουρδίσματος.

LOLA PORTER

LOLA LOCO

LOLA CAMBOS LAGER

LOLA LOCHES 

Website

 

Υποδεχόμαστε την Μικροζυθοποιία Καβάλας – Kavala’s Microbrewery / Marmita Beer για δεύτερη φορά στην Καλαμάτα και στο 3rd Peloponnese Beer Festival 2023. «Μαρμίτα» είναι το βασικό εργαλείο του οικοζυθοποιού που ξεκινά με αγάπη και διάθεση για εξερεύνηση, για να ανακαλύψει νέα αρώματα και γεύσεις, φτιάχνοντας τη δική του μπίρα. Η οικιακή ζυθοποίηση είναι η κουλτούρα της Μικροζυθοποιίας Καβάλας ο χαρακτήρας της και οι γεύσεις που θέλουν να κλειδώσουν στις συνταγές τους!
👉 Θα απολαύσουμε:
🔸Marmita Red Ale
🔸Marmita American Pale Ale
🔸Marmita Stout
🔸Marmita N.E.I.P.A.

MORIAS CRAFT ALES. Είμαστε ένα νομαδικό ζυθοποιείο με έδρα την Τρίπολη Αρκαδίας στο κέντρο της Πελοποννήσου. Πέρα από την λατρεία μας για την μπύρα, αφορμή του ξεκινήματος μας ήταν η κατάκτηση της 1ης θέσης στον διαγωνισμό οικιακής ζυθοποίησης TINOS HOMEBREW CHALLENGE 2021. Η νικητήρια συνταγή του εν λόγω διαγωνισμού παράχθηκε και συνεχίζει να παράγεται στην μικροζυθοποιία Κυκλάδων «Nissos» στην Τήνο με το όνομα MORIAS ΜΠΙΣΤΟΛΑ.

Ετικέτες:
►  ΜΠΙΣΤΟΛΑ German Pilsner : 4,5% Vol

Ένα όνομα που ξεκινάει από το πρώτο γράμμα της λέξης ΜΟΡΙΑΣ και πρόκειται για την νικητήρια συνταγή του διαγωνισμού οικιακής ζυθοποίησης TINOS HOMEBREW CHALLENGE 2021.

Αυθεντική German Pils, η συνταγή της οποίας σχεδιάστηκε και παράγεται σε σεβασμό στην παράδοσή της. Οι εκλεκτές της βύνες προσδίδουν χαρακτηριστικά φρεσκοψημένου ψωμιού και πλαισιώνονται με τα ιδιαίτερα αρώματα των αυθεντικών γερμανικών λυκίσκων. Παραδοσιακή όσο και η ιστορία της! Ποιοτική όσο και οι άνθρωποι της!

https://www.facebook.com/Moriasbeer
https://www.instagram.com/morias_craft_ales/
https://www.morias.beer/

MORIAS CRAFT ALES at Peloponnese Beer Festival
MORIAS CRAFT ALES at Peloponnese Beer Festival

MORIAS CRAFT ALES at Peloponnese Beer Festival
MORIAS CRAFT ALES at Peloponnese Beer Festival

ΝΕΜΑ σημαίνει νεύμα στην τοπική μανιάτικη διάλεκτο.
Η μπύρα ΝΕΜΑ σε προσκαλεί να την απολαύσεις. Να τη γνωρίσεις και να ζήσεις την εμπειρία της.

Η ιστορία μας ξεκινά μόλις το 2018 με τους ιδρυτές Χρήστο Μεϊμετέα και Τάκη Καπετανέα να δημιουργούν το ζυθοποιείο και να συστήνουν την πρώτη μας μπύρα στους ντόπιους και τους επισκέπτες του τόπου μας. Με σκληρή δουλειά και αμέτρητες δοκιμές επεξεργάστηκαν προσωπικές συνταγές, προσαρμόζοντάς τις στην παραγωγή της μπύρας ΝΕΜΑ. Από τότε, συνεχίζουμε να παράγουμε την ίδια φρέσκια, αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπύρα.

Το ζυθοποιείο βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο, ένα γραφικό ψαροχώρι, σαν από σκηνικό ταινίας, από το οποίο σύμφωνα με την ιστορία, ο Πάρης και η Ελένη αναχώρησαν για την Τροία.

Ετικέτες
NEMA BLONDE: 4,6% Vol:
Με χρώμα λαμπερό και χρυσό. Φρέσκια, αφιλτράριστη, απαστερίωτη με νερό Ταϋγέτου, βύνες Θράκης . Ιδανική για το ελληνικό καλοκαίρι! Η ξανθιά μας μπύρα.

NEMA SUMMER ALE: 4,6% Vol.
Φρουτώδης, με αρώματα και γεύση που θυμίζουν λεμόνι, βερίκοκο, ανανά
Γεμάτη γεύση και με ελαφριά πικράδα. Η αφροζύμωτη μπύρα μας!

NEMA I.P.A.: 5,5% Vol.
Η έκδηλη πικράδα της είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της. Πίνετε ευχάριστα όλες τις ώρες της ημέρας. Η δυνατή μας μπύρα

NEMA PORTER: 5% Vol.
Αρώματα καφέ και σοκολάτας με βύνες roasted barley και chocolate malt. Καβουρδισμένα αρώματα και απαλή, ψημένη γεύση.

Website

Noctua: σύμβολο της Αθήνας και της πρώτης craft μπύρας της. Σήμερα λοιπόν το κέντρο της πόλης έχει επιτέλους αυτό που της έλειπε ,την δική της μπύρα. Το όνομα αυτής δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από “Noctua”, την νυχτερινή κουκουβάγια – σύμβολο της Αθήνας και πλέον σύμβολο της πρώτης craft μπύρας της πρωτεύουσας.
Για εμάς όμως Noctua σημαίνει πολλά παραπάνω. Σημαίνει φαντασία και όρεξη για δημιουργία νέων γεύσεων μπύρας. Σημαίνει να έρχεσαι κοντά και να συνυπάρχεις με όσους σε στηρίζουν ,να συζητάς και να αλληλεπιδράς με τους ανθρώπους που σε πλαισιώνουν και πάνω απ΄ όλα σημαίνει να περνάς καλά.

Η NOTOS BREWERY – Πρότυπη Μικροζυθοποιία Ηρακλείου είναι το πρώτο ανεξάρτητο μικροζυθοποιείο της πόλης του Ηρακλείου, αλλά και της Ανατολικής Κρήτης. Εμπνευστές της ιδέας είναι οι Αντώνης Ταμπακάκης, Γιώργος Νερολαδάκης, Κώστας Βερίγος και Λάμπρος Πετσαλάκης. Τους τέσσερις ενώνει μια αδερφική φιλία 20 χρόνων, η αγάπη για τον τόπο στον οποίο γεννήθηκαν και φυσικά το πάθος για την μπύρα.
Στη Κρήτη γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε και μάθαμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Πως κάθε σπίτι έχει το λάδι του, το κρασί του, τη ρακή του, τα λαχανικά και τα φρούτα του… Μερικοί έχουν ακόμα και κρέας από ζώα που εκτρέφουν οι ίδιοι, καθώς και γάλα και αυγά… Γιατί λοιπόν κάποιος να μην έχει και τη μπύρα του; Πως μπορώ λοιπόν να φτιάξω μπύρα στο σπίτι; Πέσαμε με τα μούτρα στο ψάξιμο και στο διάβασμα… Τόσο απλά λοιπόν, η μαγεία της οικιακής ζυθοποίησης μπήκε στη ζωή μας… Το έτος ήταν 2010.

Η Notos Brewery δημιουργήθηκε για να ζυθοποιεί μπύρα υψηλής ποιότητας για απαιτητικούς πελάτες. Αναγνωρίζουμε ότι το ένα δεν υπάρχει χωρίς το άλλο, οπότε βάζουμε τα δυνατά μας για να μην διαταράσσουμε αυτή την ισορροπία. Υποσχόμαστε να συμπεριφερόμαστε στους πελάτες μας και στους προμηθευτές μας σαν οικογένεια και να ζυθοποιούμε μια γκάμα προϊόντων που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

Η ζυθοποίηση είναι το πάθος μας. Η δημιουργικότητα και η ακρίβεια σε κάθε συνταγή, είναι αυτό που μας κάνει να αγαπάμε τη μπύρα. Η δουλειά μας είναι να μπορέσουμε να περάσουμε το πάθος του ζυθοποιού, σε κάθε ποτήρι μπύρας που καταναλώνεται.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΝΟΤΟΣ LAGER: 5% Vol
Ξανθιά, αυθεντική βυθοζύμωτη μπύρα, ελαφρώς γλυκιά και ελάχιστα πικρή. Φτιαγμένη από 100% βύνη κριθαριού και μονοποικιλιακό αρωματικό λυκίσκο. Συνδυάζεται άψογα με πικάντικα φαγητά, κοτόπουλο, χοιρινό, λουκάνικα, burger και σαλάτες.

ΝΟΤΟΣ PILSNER 5,4% Vol
Ξανθιά, αυθεντική βυθοζύμωτη μπύρα, πικρή, με ξηρή επίγευση. Φτιαγμένη από 100% βύνη κριθαριού και μονοπικοιλιακό αρωματικό λυκίσκο, με πικάντικες νότες στη γεύση και στο άρωμα. Συνδυάζεται άψογα με ελαφριά φαγητά, κοτόπουλο, σαλάτες, λουκάνικα και σολομό.

ΝΟΤΟΣ WEISS: 5% Vol
Αυθεντική αφροζύμωτη βαυαρική μπύρα, θολή, με σκούρο χρυσοκίτρινο χρώμα. Γεμάτο σώμα, ελάχιστα πικρή με γλυκιά επίγευση. Φτιαγμένη από βύνες σιταριού και κριθαριού και γερμανικό μονοποικιλιακό αρωματικό λυκίσκο. Συνδυάζεται άψογα με σαλάτες, σούσι, ψάρια και θαλασσινά.

ΝΟΤΟΣ DRY STOUT: 4,2% Vol
Μαύρη αφροζύμωτη μπύρα, αυθεντική ιρλανδέζικη συνταγή, με βελούδινο σώμα, αρκετή πικράδα και ξηρή επίγευση. Φτιάχνεται από βύνη κριθαριού, αβυνοποίητο κριθάρι και καβουρντισμένο κριθάρι. Στο άρωμα κυριαρχεί ο καφές και η σοκολάτα. Συνδυάζεται άψογα με καπνιστά κρέτα και ψάρια, λουκάνικα και κρεατικά σχάρας.

ΝΟΤΟΣ BLONDE ALE SHE’S A PIRATE : 4,2% Vol
Ξανθιά, αφροζύμωτη μπύρα, με βυνώδη βάση και διακριτικά αρώματα από παπάγια, βατόμουρο, μανταρίνι και τριαντάφυλλο, λόγω της χρήσης συγκεκριμένης ποικιλίας αμερικάνικου λυκίσκου. Φτιάχνεται από βύνη κριθαριού, βύνη σιταριού και βρώμη. Συνδυάζεται άψογα με κοτόπουλο, σαλάτες, λουκάνικα, σολομό και τυριά.

ITS A KIND OF MAGIC IPA

Αρχική

NOTOS BREWERY at Peloponnese Beer Festival
NOTOS BREWERY at Peloponnese Beer Festival

NOTOS BREWERY at Peloponnese Beer Festival
NOTOS BREWERY at Peloponnese Beer Festival

H ORA BEER -ΠΑΤΡΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ Στην Πατραική ζυθοποιία χρησιμοποιούν κλασικές πρακτικές παραγωγής , με σύγχρονο εξοπλισμό, έχοντας ως στόχο να δίνουν στον πελάτη μια μοναδική εμπειρία με κάθε γουλιά. Στο ζυθοποιείο παρασκευάζεται με μεγάλη δεξιοτεχνία φρέσκια μπύρα, χωρίς παστερίωση,μακράς ωρίμανσης και ψυχρής διήθησης, χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα υλικά που έχει να προσφέρει η φύση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ORA DIONPILS , Η παραδοσιακή μας!
Οι τέσσερις εξαιρετικές ποκιλίες βύνης και ο παραδοσιακός λυκίσκός δημιουργούν την αυθεντική γεύση της

ORA INDIA PALE ALE Η αναζωογονητική μας!
Με επτά ποικιλίες λυκίσκου και αρωματικές πινελιές στην ιδιαίτερη γέυση της, αναζωογονεί τις αισθήσεις.

ORA STOUT, Το μαύρο διαμάντι μας!
Οι καλύτερες σκουρόχρωμες βύνες υπογράφουν την πλούσια και μοναδική γεύση της.

ORA WEISS Η Ελληνική σταρένια!
Με υψηλής ποιότητας σιτάρι, που δίνει πινελιές στην ιδιαίτερη γέυση της, αναζωογονεί τις αισθήσεις.

PATRINELLA Η κόκκινη μπύρα μας!
Αποκτά το κόκκινο χρώμα της αποκλειστικά μέσω της χρήσης ειδικών τύπων βύνης, με πλήρες σώμα.

website

Paragon Brewery & Taproom

H Paragon Brewery η πρώτη μικροζυθοποιία στα Νότια προάστια Αθηνας κατεβαίνει στην Καλαμάτα να σερβίρει craft μπίρες. Σε έναν εντυπωσιακό, πρώην βιομηχανικό χώρο στην Ηλιούπολη βρήκε στέγη η Paragon Brewery, το 2 χρονων μικροζυθοποιείο του Γιάννη Ψιμούλη, του Τάσου και της Ελευθερίας Παπαδάκη, που σερβίρει νόστιμη craft μπίρα απευθείας από το σημείο παραγωγής της. Εκεί όπου άλλοτε λειτουργούσε ένα σιδεράδικο βρίσκονται πλέον το taproom και το ζυθοποιείο. Η μεγάλη τζαμαρία πίσω από το μπαρ είναι το μόνο που χωρίζει τους επισκέπτες από τα καζάνια, στα οποία οι ζυθοποιοί «μαγειρεύουν» τις δοκιμασμένες συνταγές τους και πειραματίζονται διαρκώς πάνω σε νέες, ενδιαφέρουσες γεύσεις και πρώτες υλες από ολο τον κοσμο.

►RIVIERA Helles Lager 3.9%vol

FALIFORNIA American pale ale 5%vol

HEAVY LOAD American IPA 6%vol

EXEMPLARY EQUATIONS West Coast IPA 6.2%vol collaboration with Faustformel brewing (Germany)

HOP WELDER Cold IPA 6.5%vol collaboration with Local Streets (ΒΟΛΟΣ)

+1 καινούργια μπίρα έκπληξη

https://www.instagram.com/paragonbrewerysouthathens/
https://www.facebook.com/paragonbrewery
https://untappd.com/Paragonbrewerysouthathens

Paragon Brewery & Taproom
Paragon Brewery & Taproom

Paragon Brewery & Taproom
Paragon Brewery & Taproom

Paragon Brewery & Taproom
Paragon Brewery & Taproom

Καλώς ήρθατε στην Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης.
Όλα είναι πιθανά αρκεί να το πιστέψεις. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και με αυτή την σκέψη ξεκινήσαμε πριν από μερικά χρόνια να “ζυθοποιούμε” σαν οικιακοί ζυθοποιοί.

Είμαστε ο Γιώργος, ο Άγγελος και Γιώργος. Το 2010 ξεκινήσαμε σαν μια παρέα οικιακών Ζυθοποιών. Το μόνο που είχαμε στα χέρια μας, ήταν το μεράκι μας, επαρκείς γνώσεις για το πως θα φτιάξουμε την δική μας αγνή μπύρα και κυρίως, επιθυμία για να πειραματιστούμε σε νέες συνταγές μπύρας.

Oδηγούμενοι από το πάθος και την αγάπη μας, και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη δική μας μικροζυθοποιία. Την Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης. 5 χρόνια μετά, δηλώνουμε με υπερηφάνια οτι το καταφέραμε. Πλέον σαν μικροζυθοποιία, κάναμε την αγάπη μας, το πάθος μας, την τρέλα μας… επάγγελμα.

Έτσι επιτύχαμε να δώσουμε την δυνατότητα σε όλους να δοκιμάσουν μια φρέσκια μπύρα. Μια μπύρα απαστερίωτη και αφιλτράριστη. Μια μπύρα με πλούσια αρώματα και γεύσεις.

Ετικέτες

SALONIKIA HONEY PILSNER 5.5 %Vol. Η Θεσσαλονίκη κλεισμένη σε μπουκάλι. Χρώμα βαθύ κίτρινο σαν αυτό του ήλιου που απολαμβάνεις στο σουλάτσο σου στη Λεωφόρο Νίκης. Άρωμα:  Βύνης και Ανθομελου Λυκίσκου, λουλουδιών και εσπεριδοειδών. Εμφάνιση: Ψηλή και πλούσια κορώνα με κεχριμπαρένιο χρώμα. Γεύση: Πλούσια γεύση βύνη-μελιού. Ισορροπία του γλυκού χαρακτήρα και της πικρής επίγευσης. Διακρίσεις: Ασημένιο μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό της Φρανκφούρτης, Γερμανία (2019).

SALONIKIA OATMEAL STOUT  5.5% Vol. Χρώμα μαύρο… Σαν τις νύχτες που ανυπομονείς να ζήσεις στη νύμφη του Θερμαϊκού! Άρωμα: Νότες σοκολάτας, φρούτων και φρέσκο ψημένο καφέ. Εμφάνιση: Ψηλή και πλούσια κορώνα. Γεύση: Γεμάτη με άφθονη νιφάδα βρόμης, πλούσια και βελούδινη.

►  SKNIPA LADY: 5.5% Vol. Η Sknipa Lady είναι μία Saison ALE με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Έχει θολό ξανθό χρώμα, δημιουργεί πλούσια κορώνα ενώ κατά το σερβίρισμα της αναδεικνύονται τα έντονα αρώματα εσπεριδοειδών φρούτων, τα οποία είναι αποτέλεσμα της μαγιά που χρησιμοποιείτε και σύγχρονος διακρίνονται νότες μελιού. Μέτρια γλυκύτητα στην γεύση της με ξηρό και όξινο τελείωμα. Η ενανθράκωσή της είναι φυσική και υψηλή.

SKNIPA STRONG ALE: Η Sknipa Stong Ale είναι μία μπύρα τύπου Strong Ale με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Έχει βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα, δημιουργεί ψηλή και πλούσια κορώνα ενώ, κατά το σερβίρισμα, αναδεικνύονται τα έντονα αρώματα λυκίσκου, κίτρου και πεύκου που τη χαρακτηρίζουν. Γεύση: Πλούσια γεύση βύνη-καραμέλας. Ισορροπία του γλυκού βυνώδη χαρακτήρα και της πικρής επίγευσης. Διακρίσεις: Χάλκινο μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό της Φρανκφούρτης, Γερμανία (2019).

Website

 

H the Toul’s Brews δημιουργήθηκε από τους the Touls Bros’ ή αλλιώς τον Ηλία και Γιώργο Τουλιάτο. Μια ιδέα που γεννήθηκε ενώ βρίσκονταν στο εξωτερικό και τους έφερε πίσω στα πάτρια εδάφη για να την υλοποιήσουν. Το 2018 η μικροζυθοποιία the Toul’s Brews με έδρα την Πάτρα, ξεκίνησε την παραγωγή και διάθεση φρέσκιας και απαστερίωτης μπίρας.

H μικροζυθοποιία the Toul’s Brews βρίσκεται στο Βασιλικό Αχαΐας και είναι εξοπλισμένη με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα ζυθοποίησης. Στην κορυφή της φιλοσοφία της βρίσκεται η ποιότητα και η διαφοροποίηση. Μέσα από συνεχείς πειραματισμούς, δοκιμές συνταγών και συνδυασμούς υλικών παράγει μπίρες με ιδιαίτερη γεύση, σταθερή ποιότητα και αδιαπραγμάτευτη φρεσκάδα. Στόχος της the Toul’s Brews είναι να καθιερωθεί ως η μικροζυθοποιία που ανέδειξε τη μπίρα γευστικά μέσα από καινοτόμες μεθόδους ζυθοποίησης τονίζοντας την ιδιαιτερότητα αυτού του ξεχωριστού προϊόντος.

Ετικέτες

TOUL’S BREWS – THE RETURN PALE ALE 5% Vol
Έκρηξη εξωτικών αρωμάτων και γεύσεων από λυκίσκους με νότες από πεύκο και εσπεριδοειδή. Η βύνη δίνει “σώμα” παραμένοντας διακριτική. Μια ευχάριστη πικράδα δίνει τη θέση της στην ήπια γλυκιά επίγευση.

TOUL’S BREWS – THE SHORE Blonde 4,5 % Vol
Απαλή, ντελικάτη και ελαφρώς φρουτώδες στη γεύση με ήπιο αλκοόλ. Οι λυκίσκοι- ευγενείς ποικιλίες- υπάρχουν για να τονώσουν και να συμπληρώσουν τα χαρακτηριστικά της βύνης παρά για να τονίσουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Η πικράδα λόγω της ποικιλίας των λυκίσκων είναι χαμηλή.

TOUL’S BREWS – THE BLACK WAVE 5.5% Vol
Όπως δηλώνει και το όνομα της είναι stout. Μια μαύρη μπύρα με σώμα και έντονα αρώματα καφέ και σοκολάτας που παίρνει απο τις καβουρδισμένες βύνες. Ήπια πικράδα οι λυκίσκοι και εδώ συμπληρώνουν την πολυπλοκότητα των βυνών.

BIPOLAR – BERLINER WEISS 5% Vol
Μπύρα τύπου Berliner Weisse, χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου τύπου είναι η οξύτητα και τα αρώματα από φρούτα, αποτέλεσμα της ζύμωσης με δύο διαφορετικές μαγιές και προσθήκη χυμών φρούτων (βερίκοκο και ροδάκινο). Όξινη γεύση, φρουτένια αρώματα και πολύ ξεδιψαστική τις πιο ζεστές μέρες.

WEBSITE

 

Η ΖΕΟΣ Ζυθοποιία ιδρύθηκε το 1998 και είναι μια ανερχόμενη ελληνική ζυθοποιία. Παράγουμε καθαρή μπύρα υψηλής ποιότητας, διαθέσιμη για τοπική κατανάλωση και παγκόσμια εξαγωγή. Αυθεντική ελληνική μπύρα υψηλής ποιότητας, ζυθοποιημένη στην ιστορική Άργος της Ελλάδας. Ζυθοποιημένη σύμφωνα με τους υψηλότερους προδιαγραφές του 500ετούς Γερμανικού Νόμου Καθαρότητας της Μπύρας. Φυσικά υπέροχη! Δεν περιέχει τεχνητές γεύσεις, χρώματα ή συντηρητικά.

Η μπύρα της Ζεος έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως κερδίζοντας βραβεία για την αριστεία της. Ως αποτέλεσμα, τα Zeos Gold Pilsner, Zeos Black Weiss και Zeos Blue Lager έχουν αποκτήσει εξαιρετική φήμη και ακολούθηση που υπερβαίνει τα όρια της.

Το εργοστάσιο της ΖΕΟΣ Ζυθοποιίας βρίσκεται στην καρδιά της ιστορικής Πελοποννήσου στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε ακριβώς έξω από την Άργος (που είναι γνωστή ως μία από τις παλαιότερες πόλεις-κράτη της αρχαίας Ελλάδας) και 10 χλμ από το Ναύπλιο (μυστικός προορισμός των Αθηναίων). Το εργοστάσιο μας βρίσκεται σε ένα εκπληκτικό περιβάλλον, περιτριγυρισμένο από όμορφους πορτοκαλεώνες και ελαιώνες.

ΖΕΟΣ GOLD PILSNER
Ασημένιος νικητής στα BTI World Beer Championships. Πλούσιο σώμα, ελαφρά ανθική αρωματικότητα με έναν υπαινιγμό φρούτου. Εξαιρετική ουσία – κρυστάλλινη με μέτρια ποσότητα λυκίσκου, ανοιχτόχρωμη και γήινη. Μακρά διάρκεια επίγευσης. Ταιριάζει ιδανικά με αρνί και πικάντικα μεσογειακά φαγητά. Αλκοόλ: 5%.

ΖΕΟΣ BLACK WEISS
Ασημένιος νικητής στα BTI World Beer Championships. Σκούρα Weiss μπύρα με βελούδινη γεμάτη υφή. Μεσαία πικράδα με αρώματα καραμέλας και καβουρδισμένου καφέ. Υπαινιγμοί γλυκού σοκολάτας, καφέ, καραμέλας και καρπών. Εξαιρετικά ευχάριστη για πόσιμο. Αλκοόλ: 5%.

ΖΕΟΣ BLUE LAGER
Η ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΑΣ ΜΠΥΡΑ ΕΞΑΓΩΓΗΣ. Θερινό μπουκέτο, υπέροχο απαλό σώμα. Ελαφριά δροσερή γεύση. Αρχική γλυκιά γεύση με ελαφρά πικρία στην επίγευση. Πολύ αναζωογονητική και ευχάριστη. Ταιριάζει ιδανικά με ψάρι, πουλερικά και μοσχαρίσιο κρέας. Αλκοόλ: 5%.

Απολαύστε την εμπειρία της χειροποίητης μπίρας!

Πίνουμε πάντα υπεύθυνα