Ελληνικές Ζυθοποιίες

5 - 6 - 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ελληνικές ΖΥΘΟΠΟΙΙΕΣ

► Οι Ελληνικές Ζυθοποιίες που θα βρίσκονται στο 2nd Peloponnese Beer Festival Expo

►  Ποιες είναι οι Χειροποίητες ελληνικές μπίρες που θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε 5-6-7 Αυγούστου 2022 στην Καλαμάτα!!

To μήνυμά μας

ΝΑΙ στις όμορφες εμπειρίες!

ΝΑΙ στην ελληνική χειροποίητη μπίρα!

ΝΑΙ στην εξωστρέφεια!

ΝΑΙ στην υπευθυνότητα! Πίνουμε πάντα υπεύθυνα!

 

 

Peloponnese Beer Festival at Kalamata

Peloponnese Beer Festival at Kalamata
Peloponnese Beer Festival at Kalamata

Γνήσια ελληνική μπύρα που παράγεται στον τόπο μας!
Η αγάπη του Δημήτρη Πολιτόπουλου για καλή μπύρα και την Ελλάδα δημιούργησαν τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης την 1η Φεβρουαρίου 1996.
H εμφιάλωση της πρώτης μπύρας ΒΕΡΓΙΝΑ έγινε στις 13 Φεβρουαρίου 1998 και σήμανε την έναρξη της επανάστασης της ανεξάρτητης μικροζυθοποιίας στην Ελλάδα.
Το 1996, ο Δημήτρης Πολιτόπουλος επιστρέφει από τις ΗΠΑ στην πατρίδα του, με στόχο τη δημιουργία της πρώτης 100% γνήσιας ελληνικής
μπύρας. Επιλέγει την περιοχή της Κομοτηνής, λόγω της υψηλής ποιότητας νερού που διαθέτει και ιδρύει τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης.
Το ταξίδι της πρώτης και πιο αγαπητής μπύρας στην Ελλάδα έχει μόλις αρχίσει!

Στόχος μας είναι να “ακούμε” τις ανάγκες της αγοράς δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα υψηλής ποιότητας από ελληνικές πρώτες ύλες. Να δίνουμε προστιθέμενη αξία στην ελληνική γεωργία στηρίζοντας έμπρακτα τους ανθρώπους που καλλιεργούν την ελληνική γη. Να ενδυναμώνουμε την τοπική και εθνική οικονομία επανεπενδύοντας στον τόπο μας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Να εστιάζουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη μειώνοντας με κάθε τρόπο το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

ΗΘΟΣ. Χαρακτηρίζει την πορεία μας και τις πράξεις μας διεκδικώντας υγιείς και ανταγωνιστικές συνθήκες για την ελληνική επιχειρηματικότητα.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ, στον καταναλωτή φροντίζοντας καθημερινά για το καλύτερο, διατηρώντας μία σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας.

ΠΙΣΤΗ, στην ελληνική γη και ΣΕΒΑΣΜΟΣ στον Έλληνα παραγωγό.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, με σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και στηρίζοντας έμπρακτα τον τόπο μας.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη.

ΠΑΘΟΣ για έναν κοινό σκοπό, να προάγουμε ποιοτικά ελληνικά προϊόντα.

Eτικέτες:

ΒΕΡΓΙΝΑ LAGER 5% Vol
Η αυθεντική ελληνική μπύρα Lager από 100% Βύνη Θράκης και εκλεκτές πρώτες ύλες. Η ΒΕΡΓΙΝΑ είναι μια γνήσια Premium Lager μπύρα, που παράγεται σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές παραγωγής της ευρωπαϊκής Lager (Reinheitsgebot) ακολουθώντας τη μέθοδο της κλασικής ζύμωσης (9-10°C). Έχει μια φρέσκια, ελαφριά αλλά ταυτόχρονα μεστή γεύση. Τα αρώματα λυκίσκου από το Tettnang και το Hallertau συνυπάρχουν σε απόλυτη αρμονία με τη θρακική ξανθιά βύνη από ποικιλίες δίστιχου κριθαριού, προσφέροντάς μας τη μοναδική γευστική εμπειρία της ΒΕΡΓΙΝΑ Premium Lager.

ΒΕΡΓΙΝΑ Red Amber Lager 5,8% Vol
Αρωματική κεχριμπαρένια μπύρα φτιαγμένη με μοναδική συνταγή από σπάνιες βύνες Θράκης.
Είναι η Κόκκινη Μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ. Αποτελεί προϊόν κλασικής ζύμωσης, έχει μια ιδιαίτερα έντονη και μεστή γεύση και ένα εξαιρετικό κεχριμπαρένιο χρώμα. Το υπέροχο φρουτώδες άρωμά της θυμίζει εξωτικά φρούτα, βατόμουρα και μέλι. Μια δυνατή ε…μπυρία.

ΒΕΡΓΙΝΑ WEISS 5,4% Vol
H ελληνική πολυβραβευμένη μπύρα Weiss.
Η πολυβραβευμένη ΒΕΡΓΙΝΑ Weiss αναγνωρίζεται ως μία από τις καλύτερες του κόσμου στην κατηγορία Hefeweizen, κερδίζοντας μετάλλια και διακρίσεις για την Ελλάδα και την ανεξάρτητη ελληνική ζυθοποιία στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς. Είναι μία μπύρα με πλούσια και αρωματική γεύση, σταρένια, αφρώδη και θολή εμφάνιση, η οποία οφείλεται στην ειδική αφροζύμη που περιέχει. Η ειδική αφροζύμη από την οποία παρασκευάζεται, της δίνει ένα πλούσιο, φρουτώδες άρωμα που θυμίζει γαρύφαλλο και μπανάνα.

website

Vergina Beer

Η Alea Brewing Co. είναι από τις λίγες αθηναϊκές μικροζυθοποιίες και η πρώτη που εμπιστεύτηκε και επένδυσε στο αλουμινένιο κουτάκι. #aleabrewingco

Ετικέτες :

Alea Wit: 5% Vol
Η Wit είναι η βέλγικη εκδοχή της σταρένιας μπίρας. Ανοιχτό κίτρινο χρώμα και αρκετά θολή. Η Ελαφρυά βυνώδης γλύκα της συνδυάζεται με το χαρακτήρα εσπεριδοειδών και μπαχαρικών στο άρωμα και στη γεύση, που προκύπτουν από τη χρήση κόλιανδρου και φλούδων πορτοκαλιού και νεραντζιού κατά την παραγωγή της.

Alea Oatmeal Stout : 6% Vol
H Oatmeal Stout είναι μια κλασική βρετανική μαύρη μπίρα. Το χρώμα της είναι σκούρο. Έντονες νότες καβουρδισμένου καφέ και πικρής σοκολάτας συνθέτουν το άρωμα και τη γεύση της. Είναι βασισμένη πάνω στη βρώμη, η οποία προσδίδει την απαλή και λίγο λιπαρή αίσθηση στο στόμα.

Alea Pale Ale : 5% Vol
Η Pale Ale είναι το καλύτερο εισαγωγικό είδος στην craft σκηνή. Χρώμα κίτρινο προς πορτοκαλί, με απαλό χαρακτήρα βύνης και ζυμωμένη από αγγλικό στέλεχος μαγιάς. Η χρήση των αμερικάνικων λυκίσκων Simcoe k Mosaic, προσδίδει τα αρώματα πυρηνόκαρπων φρούτων και τη χαρακτηριστική απαλή πικρή γεύση της.

Chloe Lager: 6% Vol
Μια πραγματική λαγκερ, 6 εβδομάδων πλήρους ωρίμανσης, αφιλτράριστη και απαστερίωτη, όπως ακριβώς μας αρέσει. Αυτή είναι η Χλόη

 

WEBSITE

H AZATIS Brewery  έρχεται από τα Χανιά με δύο ετικέτες.
Η ελευθερία είναι τρόπος σκέψης. Αζάτης σημαίνει ελεύθερος, στην παλιά κρητική διάλεκτο. Ελεύθερος άνθρωπος για τους αρχαίους Έλληνες ήταν αυτός που έχει απελευθερώθεί από τα πάθη του. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο ελεύθερος είναι αυτός που μπορεί να αναγνωρίσει τα πάθη του και να τα μετατρέψει σε δημιουργία.
Η ιστορία μας…
Ο Θανάσης Μαλισόβας είναι απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης και είναι ιδιοκτήτης της “Αζάτης Εργαστήριο Ζύθου Χανίων”. Ξεκίνησε να παρασκευάζει μπύρα ως οικοζυθοποιός τον Φεβρουάριο του 2015. Τα επόμενα χρόνια βελτίωνε συνεχώς τον εξοπλισμό του και τις συνταγές του για να παράγει νέες και εύγευστες μπύρες για φίλους και συγγενείς. Η πλειονότητα του αρχικού εξοπλισμού ήταν χειροποίητη. Χρησιμοποίησε ακόμα και ένα ολόκληρο δωμάτιο του σπιτιού του για να εγκαταστήσει το πρώτο σύστημα παραγωγής. Τον Ιούνιο του 2020, ιδρύθηκε επίσημα η ζυθοποιία “Αζάτης Εργαστήριο Ζύθου Χανίων”.

Το όραμά μας είναι η παραγωγή κρητικών μπυρών εξαιρετικής ποιότητας, χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικές πρώτες ύλες. Έχουμε ήδη κυκλοφορήσει δύο μπύρες σταρένιες με εξαιρετικό θυμαρίσιο μέλι, από την περιοχή των Κεραμειών. Κύρια επιδίωξή μας είναι η διατήρηση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων μας συνδυάζοντας άρτιες τεχνολογίες παρασκευής με τον πλούτο που προσφέρει η κρητική γη.

Azatis “Agrimi”, a Honey Weiss : 5%VOL
Κλασική ξανθιά σταρένια μπύρα με 5% αλκοόλ. Έντονα αρωματική με τόνους καραμέλας και πεύκου. Έχει έντονο άρωμα και γεύση θυμαριού λόγω του αυθεντικού κρητικού θυμαρίσιου μελιού από την περιοχή των Κεραμειών. Ταιριάζει με κρεμώδη τυριά και ελαφριά πικάντικα πιάτα.

Azatis “Falconi”, a Dunkel Honey Weiss
Μπύρα σιταριού Dunkel με σκούρο χρώμα καραμέλας και 5% αλκοόλ. Χαρακτηρίζεται από γεύση καφέ και καραμέλας, με ίχνη σοκολάτας. Σε αυτήν την μπύρα υπάρχει επίσης το άρωμα του θυμαριού λόγω του αυθεντικού κρητικού θυμαρίσιου μελιού από την περιοχή της Κεραμείας. Ταιριάζει καλά με μανιτάρια, καπνιστά τυριά και κρέατα.

 

Website

azatis beer

“Θέλουμε να ξεπεράσουμε την στενή πραγματικότητα της δυσχέρειας των εποχών, θέλουμε να κάνουμε τα όνειρα όλων μας αληθινά. Δουλεύουμε σκληρά και ακατάπαυστα γιατί ξέρουμε ότι αν θες πραγματικά να φτάσεις κάπου, δεν υπάρχει άλλος τρόπος απ’ τη δουλειά. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη. Διαλέγουμε όλα τα υλικά της μπύρας μας, ένα προς ένα, με επιμονή στην ποιότητα και σχολαστική επιμέλεια”

Η Ηλειακή Ζυθοποιία είναι η πρώτη Ζυθοποιία του νομού Ηλείας και η μεγαλύτερη στη Νότιο Ελλάδα. Με παραγωγή που ξεπερνάει τα 40.000 εκατόλιτρα, και τεχνολογίες στην αιχμή του δόρατος, αποτελεί μια απ’ τις μεγαλύτερες επενδύσεις ζύθου στην Ελλάδα. Η Υπερσύγχρονη μονάδα χρησιμοποιεί πράσινη ενέργεια από φωτοβολταϊκά και γεωθερμία. Η εταιρία συστάθηκε το 2012 από τους Ανδρέα Παπαδάκο, την Διονυσία Ντατσοπούλου – Μπριντζίκη και τον Διονύσιο Μπριντζίκη.

Ετικέτες

Black Brew Beer (BBB)
Τετραπλή ζύμωση με 11 επιλεγμένα συστατικά (4 | 11)
Βύνη, διάφορα δημητριακά, νερό, μαγιά, λυκίσκος, με χειροποίητες καραμέλες από καφέ και μαύρη ζάχαρη, μέλι, μια ειδική συνταγή χυμού σφενδάμου και μια συλλογή φρέσκων οργανικών βοτάνων. Η συνταγή παρασκευής είναι μια προσφορά της McDarren’s Upper Fife Clan από τον Martin Glahan McDarren.

White Brew Beer (WBB)
Τριπλή ζύμωση με 10 επιλεγμένα συστατικά (3 | 10)
Ποικιλία ρυζιών και διάφορων δημητριακών, νερό, μαγιά, λυκίσκος με χειροποίητες καραμέλες από καφετιά και μαύρη ζάχαρη, μαγιά ζύθου, μέλι, ειδική συνταγή χυμού σφενταμιού και μια συλλογή φρέσκων οργανικών βοτάνων.
Η συνταγή παρασκευής είναι μια προσφορά της McDarren’s Upper Fife Clan από τον Martin Glahan McDarren.

Red Brew Beer (RBB)
Τετραπλή ζύμωση με 14 επιλεγμένα συστατικά (4 | 14)
Βύνη, νερό, μαγιά, λυκίσκος, με χειροποίητες ζυμωμένες καραμέλες από καφετιά και μαύρη ζάχαρη, μέλι, ειδική συνταγή φρυγμένου χυμού σφενταμιού και μια τεράστια συλλογή φρέσκων οργανικών βοτάνων.
Η συνταγή παρασκευής είναι μια προσφορά της McDarren’s Upper Fife Clan από τον Martin Glahan McDarren.

Magna Series

Magna Pils
Lager Ξανθιά Pale. Περιέχει Βύνη, νερό από τις ορεινές πηγές του Ερυμάνθου όρους, μαγιά και σπιτικές χειροποίητες καραμέλες, μαζί με εξαιρετική ποικιλία λυκίσκων. Είναι φρέσκια, διπλοζύμωτη, αφιλτράριστη και απαστερίωτη.

Magna Pale Ale
Ξανθιά. Περιέχει ποικιλία Βύνης, νερό από τις ορεινές πηγές του Ερυμάνθου όρους, μαγιά και σπιτικές χειροποίητες καραμέλες, μαζί με οργανικά βότανα και εξαιρετική ποικιλία λυκίσκων. Είναι φρέσκια, διπλοζύμωτη, αφιλτράριστη και απαστερίωτη.

► Magna Porter
Μαύρη. Περιέχει καραμελωμένη brown malt (Βύνη), νερό από τις ορεινές πηγές του Ερυμάνθου όρους, μαγιά και σπιτικές χειροποίητες καραμέλες, μαζί με οργανικά βότανα και εξαιρετική ποικιλία λυκίσκων. Είναι φρέσκια, διπλοζύμωτη, αφιλτράριστη και απαστερίωτη.

Single Brews

Milf Pale Ale
Ξανθιά. Περιέχει ποικιλία Βύνης, νερό από τις ορεινές πηγές του Ερυμάνθου όρους, μαγιά και σπιτικές χειροποίητες καραμέλες, μαζί με οργανικά βότανα και εξαιρετική ποικιλία λυκίσκων. Είναι φρέσκια, διπλοζύμωτη, αφιλτράριστη και απαστερίωτη.

Erevos Strong Porter
Δυνατή Μαύρη. Περιέχει καραμελωμένη και ψημένη ποικιλία Βύνης, νερό από τις ορεινές πηγές του Ερυμάνθου όρους, μαγιά και σπιτικές χειροποίητες καραμέλες από μαύρη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου και μέλι, μαζί με οργανικά βότανα και εξαιρετική ποικιλία λυκίσκων. Είναι φρέσκια, διπλοζύμωτη, αφιλτράριστη και απαστερίωτη.

Beer for Home

Lager Blonde
Lager Ξανθιά. Περιέχει Βύνη, νερό από τις ορεινές πηγές του Ερυμάνθου όρους, μαγιά μαζί με εξαιρετική ποικιλία λυκίσκων. Είναι φρέσκια, διπλοζύμωτη, ελαφρά φιλτραρισμένη και απαστερίωτη.
Έχει σχετικά σύντομη ημερομηνία λήξης εξ αιτίας του ότι πρέπει να καταναλώνεται φρέσκια και προορίζεται για κατανάλωση σε ποτήρι (βαρέλι) ή στο σπίτι.

Pils
Lager Ξανθιά Pils Pale. Περιέχει Βύνη, νερό από τις ορεινές πηγές του Ερυμάνθου όρους, μαγιά και σπιτικές χειροποίητες καραμέλες, μαζί με εξαιρετική ποικιλία λυκίσκων. Είναι φρέσκια, διπλοζύμωτη, αφιλτράριστη και απαστερίωτη.
Έχει σχετικά σύντομη ημερομηνία λήξης εξ αιτίας του ότι πρέπει να καταναλώνεται φρέσκια και προορίζεται για κατανάλωση σε ποτήρι (βαρέλι) ή στο σπίτι.

Pale Ale
Ξανθιά. Περιέχει ποικιλία Βύνης, νερό από τις ορεινές πηγές του Ερυμάνθου όρους, μαγιά και σπιτικές χειροποίητες καραμέλες, μαζί με οργανικά βότανα και εξαιρετική ποικιλία λυκίσκων. Είναι φρέσκια, διπλοζύμωτη, αφιλτράριστη και απαστερίωτη.
Έχει σχετικά σύντομη ημερομηνία λήξης εξ αιτίας του ότι πρέπει να καταναλώνεται φρέσκια και προορίζεται για κατανάλωση σε ποτήρι (βαρέλι) ή στο σπίτι.

Strong Porter
Δυνατή Μαύρη. Περιέχει καραμελωμένη και ψημένη ποικιλία Βύνης, νερό από τις ορεινές πηγές του Ερυμάνθου όρους, μαγιά και σπιτικές χειροποίητες καραμέλες από μαύρη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου και μέλι, μαζί με οργανικά βότανα και εξαιρετική ποικιλία λυκίσκων. Είναι φρέσκια, διπλοζύμωτη, αφιλτράριστη και απαστερίωτη.
Έχει σχετικά σύντομη ημερομηνία λήξης εξ αιτίας του ότι πρέπει να καταναλώνεται φρέσκια και προορίζεται για κατανάλωση σε ποτήρι (βαρέλι) ή στο σπίτι.

 

Web Site

 

Το κοινό όραμα, τεσσάρων ανθρώπων και η αγάπη τους για την Ικαρία εκεί όπου φύονται οι ρίζες της καταγωγής τους, δημιούργησαν το 2017 το ζυθοποιείο Ικαριώτισσα. Στη συνέχεια η Ειρήνη και η Αφροδίτη Κουλουλία, ο Ιωάννης Κεφαλάς, ο Βαγγέλης Αγγελουδάκης, με τη δύναμη του ενθουσιασμού, πόνταραν και κέρδισαν, συνδυάζοντας την αγάπη για την μπίρα και τα μεθυστικής ομορφιάς χαρακτηριστικά του νησιού. “Αγαπάμε τον τόπο γιατί είναι αγνός και ιδιαίτερος. Οι αξίες του τόπου είναι πολλές και σπάνιες στις μέρες μας”

Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε μια μπίρα που από τα σχετικά μικρά όρια της Ικαρίας κατέκτησε σταδιακά ολόκληρη την Ελλάδα! Η μπίρα Ικαριώτισσα!

Η Ικαριώτισσα, είναι μία μπίρα που ξεχωρίζει για το έντονο νησιώτικο Ικαριώτικο ταμπεραμέντο της. Μία μπίρα καμωμένη με νερό από τις φυσικές πηγές της Ικαρίας, της νήσου της μακροζωίας. Μία μπίρα που οφείλει το όνομα της στη μητριαρχική παράδοση του νησιού. Η αλέγκρα και φινετσάτη γεύση της αγκαλιάζει ολόκληρη τη μαγεία του νησιού σε αρώματα και γευστικές νότες. Όλη η Ικαρία σε ένα μπουκάλι!

Ετικέτες
IKARIOTISSA ALE: 5% vol.

IKARIOTISSA LAGER 5% vol.

IKARIOTISSA FREE  0% vol.

IKARIOTISSA RED ALE: 5% vol.

WEBSITE

Ikariotissa Beer
Ikariotissa Beer

Ikariotissa Beer
Ikariotissa Beer

Ikariotissa Beer
Ikariotissa Beer

Η ιδέα ίδρυσης της ζυθοποιίας ξεκινάει πριν από αρκετά χρόνια όταν μας δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουμε μπύρες από μικροζυθοποιεία του Βελγίου, της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Ανακαλύψαμε ότι η μπύρα είναι ένα τελείως διαφορετικό προϊόν από αυτά που είχαμε συνηθίσει να καταναλώνουμε στην Ελλάδα. Έτσι “μπολιαστήκαμε” με το μικρόβιο της μικροζυθοποϊiας.

Οι δημιουργοί της Παναγιώτης Θαμνίδης και Παναγιώτης Κορδώσης επέλεξαν να ασχοληθούν επιχειρηματικά με την μπύρα και να δημιουργήσουν μια παραγωγική μονάδα στη Νεμέα. Της έδωσαν το όνομα “Ζυθοποϊία Πελοποννήσου” και έβαλαν δίπλα, τον διακριτικό εμπορικό σήμα Karma Beer. Από κοντά, και ο Λέων με το γυαλί.

Ετικέτες
KARMA HOPPY ALE: 5.2%Vol.
Μια Lager με υψηλή ένταση αρώματος. Χρώμα κίτρινο-αχυρένιο, μέτρια πικρότητα με γλυκιά επίγευση. Στιβαρό σώμα με διακριτικές νότες βύνης και αρώματα εσπεριδοειδών.

KARMA RED ALE: 5.7%Vol.
Μια Red Ale με χρώμα κεχριμπαρί-κόκκινο και έντονες αποχρώσεις ανεπεξέργαστου χαλκού. Πλούσιο σώμα με γεύσεις από καραμέλα βουτύρου, μπισκότο και βελούδινη επίγευση.

KARMA PALE ALE: 5.4%Vol.
Μια Pale Ale με βαθμούς Plato πάνω από 13,5P. Η ωρίμανση έξι εβδομάδων προσδίδει μια στρογγυλάδα και γλυκύτητα, η οποία ισορροπείται ιδανικά με την πικρή επίγευση των λυκίσκων.

 

Website

 

Oι Μπίρες ΚΥΚΑΩ έρχονται από την Πάτρα. Μια ζυθοποία με επίκεντρο τη χρήση τοπικών συστατικών και τη συνεργασία με τοπικούς αγρότες.

Είμαστε μια μικρή, ανεξάρτητη, συνεργατική μικροβιομηχανία που ιδρύθηκε κοντά στην Πάτρα. Στόχοι μας είναι να φτιάξουμε μπύρα υψηλής ποιότητας.
ΚΥΚΑΩ: (kee • ká • o) (Αρχαία Ελληνικά) σημαίνει να ανακατεύω, να μπερδεύω. Η ανάμειξη, συνδυασμός διαφορετικών συστατικών.

Είμαστε σαν τρελοί επιστήμονες, που πειραματίζονται συνεχώς. Μέσα από το Tap Room μας θέλουμε να δείξουμε τις καλύτερες προσπάθειές μας. Δημιουργούμε συχνά νέα στυλ σε “δοκιμαστικές παρτίδες”, δηλαδή σε μικρές ποσότητες, προκειμένου να ανακαλύψουμε διαφορετικές και συναρπαστικές γεύσεις. Η Tap Room είναι σαν το εργαστήριό μας, πειραματιζόμαστε, ανακατεύουμε, δημιουργούμε και εξελίσσουμε συνεχώς τη γεύση της μπύρας.

Ετικέτες

► ΚΥΚΑΩ Session IPA 4.5% ALC 35 IBU
Μια μπύρα με χαμηλό αλκοόλ αλλά υψηλό επίπεδο πολυπλοκότητας!
‘Οτι της λείπει σε αλκοόλ το κερδίζει σε γεύση και αρώματα λυκίσκου!
Με γεύση από καραμελωμένη βύνη και αρώματα πύρινοκαρπων και τροπικών φρούτων (βερύκοκο, μάνγκο), χάρη στους θαυμάσιους λυκλίσκους Mosaic και Talus! Η επίγευση είναι μακράς διάρκειας και απολαυστικά πικρή!
Είναι μια μπύρα που μπορείς να την πίνεις κάθε μέρα και όλη μέρα!

ΚΥΚΑΩ New England IPA 5.5% ALC 35 IBU
Χυμός φρούτων σε μπύρα! Ξανθιά και θολή με γεμάτο, βελούδινο σώμα από την μεγάλη ποσότητα απο σιτάρι και βρώμη που περιέχει. Η μύτη έχει πολύ έντονα τροπικά φρούτα (passion fruit, ανανάς, lychee).

ΚΥΚΑΩ East Coast IPA 6.0% ALC 65 IBU
Ισορροπία μεταξύ βύνης και λυκίσκου! Με βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα και αρώματα που θυμίζουν φλούδα από εσπεριδοειδή καθώς και άρωμα πεύκου και ρετσινιού! Οι λυκίσκοι Mosaic και Sabro παρέχουν απολαυστικά πικρή γεύση με γλυκές νότες καραμέλας!

ΚΥΚΑΩ West Coast IPA 7.0% ALC 90 IBU
Η εξέλιξη της βασική μας IPA ενισχύοντας το σώμα, το άρωμα και τη γεύση!
Οι λυκίσκοι προσφέρουν απλόχερα αρώματα τροπικών φρούτων μάνγκο, γκρέιπφρουτ αλλά και έντονα αρώματα πεπόνι, ροδάκινο και γλυκό μανταρίνι. Έντονη απολαυστική πικράδα από τις μεγάλες δόσεις λυκίσκου, η συγκεκριμένη μπύρα σοκάρει από την πρώτη γουλιά. Η επίγευση επιμένει και σου υπενθυμίζει να ξαναζήσεις την εμπειρία!

 

Website

ΚΥΚΑΩ at Peloponnese Beer Festival
ΚΥΚΑΩ at Peloponnese Beer Festival

ΚΥΚΑΩ at Peloponnese Beer Festival
ΚΥΚΑΩ at Peloponnese Beer Festival

Local Streets Beer .

Η ιστορία για την ενασχόληση της οικογένειας Μαλαμούλη με την ζυθοποίηση, άρχισε 50 χρόνια πριν, όταν στο οικογενειακό κτήμα στην Κοκκίνα του Δήμου Ρήγα Φεραίου καλλιέργησε συμβολαιακά κριθάρι ζυθοποίησης.

Στο Βέλγιο, την πατρίδα της ποιοτικής μπύρας, την τριετία 2012-2015 και με αφορμή την ύπαρξη ιδιόκτητου εστιατόριου στις Βρυξέλλες, έγινε η μύηση στα μυστικά της ζυθοποίησης ποιοτικής μπύρας.

Το Homebrewing ή αλλιώς οικιακή ζυθοποίηση ήταν το επόμενο βήμα, που οδήγησε στην τελικά επαγγελματική ενασχόληση με τη δημιουργία craft ποιοτικής μπύρα.

Πλέον, από τον Απρίλιο του 2019 τέθηκε σε λειτουργία το σύγχρονο ζυθοποιείο μας, στο Βόλο, όπου και άρχισε η παραγωγή τριών βασικών ειδών μπύρας σε γυάλινες φιάλες και βαρέλια.

Ετικέτες

Pale Ale Vol 5%

Η επιλογή του Ζυθοποιού.. Γεμάτο σώμα με ευχάριστη βυνώδη επίγευση, η οποία εξισορροπείται από Αμερικάνικο αρωματικό λυκίσκο. Αρώματα Ροδάκινου, βερίκοκου και κίτρου σε μια αρμονική ισορροπία.

Pils Vol 4,9%. Πικρότητα IBU 32.

Η κλασική αγαπημένη… Μέτριο σώμα, που αφήνει μια υπόγλυκη επίγευση, συνδυασμένη υπέροχα με την αρχική της πικρότητα.

Weiss Vol 5%

Σταρένια και διαφορετική… Μέτριο σώμα, με γεύση κυρίως τσικλόφουσκα και τόνους μπανάνας.

WEBSITE

 

Local Streets Beer at Peloponnese Beer Festival
Local Streets Beer at Peloponnese Beer Festival

Local Streets Beer at Peloponnese Beer Festival
Local Streets Beer at Peloponnese Beer Festival

Local Streets Beer at Peloponnese Beer Festival
Local Streets Beer at Peloponnese Beer Festival

Λένε πως όλες οι μεγάλες ιδέες ξεκινάνε μέσα από χαλαρές συζητήσεις γύρω από το τραπέζι. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δική μας ιστορία στον αφρώδη κόσμο της μπίρας. Ξεκινήσαμε και μέσα σε λίγους μήνες καταφέραμε το ακατόρθωτο…

Το όνειρο ξεκίνησε με την βραβευμένη κόκκινη Pils που αγαπήθηκε και συζητήθηκε πολύ και συνέχισε με την επίσης βραβευμένη κίτρινη Belgian Ale και αργότερα με την πράσινη IPA, που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Και συνεχίζουμε δυναμικά με νέες ετικέτες έκπληξη.

Στοχεύουμε……να παράγουμε μια μπίρα που πρωτίστως θα αρέσει σε εμάς και κατ’επέκταση στους πελάτες μας. Και νομίζουμε τα καταφέραμε. Καταφέραμε ο κόσμος να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τη Lola μας!

Δημιουργήσαμε……ένα εργοστάσιο πρότυπο, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και πάνω από όλα χρησιμοποιώντας τις καλύτερες πρώτες ύλες για τις μπίρες μας.

Ετικέτες
LOLA PILSNER: 5% vol.
Ξανθιά και σχεδόν διαυγής, με λευκό αφρό μεγάλης διάρκειας. Στη μύτη διακρίνουμε διακριτικά γήινα και ελαφρώς πικάντικα αρώματα. Στο στόμα, η γλυκύτητα της βύνης μαζί με τη ελαφριά γεύση μπισκότου δένει αρμονικά με τα διακριτικά αρώματα του Τσέχικου λυκίσκου. Η επίγευση της είναι ελαφρώς πικρή, πικάντικη και με μεγάλη διάρκεια, όπως ακριβώς αρμόζει σε μια κλασική Τσέχικη Pils.

LOLA BELGIAN PALE ALE: 5.5% vol.
Χάλκινο χρώμα, πλούσιος και πυκνός αφρός, αρώματα και γεύσεις ψωμιού και μπισκότου, καθώς και η πικάντικη επίγευση, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της.

LOLA American I.P.A.: 6% vol.
Χάλκινο χρώμα με πλούσιο λευκό αφρό και αρώματα εσπεριδοειδών. Γευστικά είναι πικρή με νότες ψωμιού και καραμέλας. Η επίγευση της είναι ελαφρώς πικρή με αρκετή διάρκεια.

LOLA DUNKEL WEISSBIER: 5,5% vol.
Χάλκινο-καφετί χρώμα, πυκνός κρεμώδης αφρός μεγάλης διάρκειας, θολή λόγω της παρουσίας μαγιάς. Στη μύτη διακρίνουμε έναν εκπληκτικό συνδυασμό αρωμάτων γαρίφαλου, μπανάνας και τσιχλόφουσκας. Με τη πρώτη γουλιά καταλαβαίνεις την ελαφριά γεύση μπανάνας και γαρίφαλου η οποία ακολουθείται από τον βυνώδη χαρακτήρα της μπίρας με γλυκές νότες καραμέλας και καβουρδίσματος.

Website

 

ΝΕΜΑ σημαίνει νεύμα στην τοπική μανιάτικη διάλεκτο.
Η μπύρα ΝΕΜΑ σε προσκαλεί να την απολαύσεις. Να τη γνωρίσεις και να ζήσεις την εμπειρία της.

Η ιστορία μας ξεκινά μόλις το 2018 με τους ιδρυτές Χρήστο Μεϊμετέα και Τάκη Καπετανέα να δημιουργούν το ζυθοποιείο και να συστήνουν την πρώτη μας μπύρα στους ντόπιους και τους επισκέπτες του τόπου μας. Με σκληρή δουλειά και αμέτρητες δοκιμές επεξεργάστηκαν προσωπικές συνταγές, προσαρμόζοντάς τις στην παραγωγή της μπύρας ΝΕΜΑ. Από τότε, συνεχίζουμε να παράγουμε την ίδια φρέσκια, αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπύρα.

Το ζυθοποιείο βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο, ένα γραφικό ψαροχώρι, σαν από σκηνικό ταινίας, από το οποίο σύμφωνα με την ιστορία, ο Πάρης και η Ελένη αναχώρησαν για την Τροία.

Ετικέτες
NEMA BLONDE: 4,6% Vol:
Με χρώμα λαμπερό και χρυσό. Φρέσκια, αφιλτράριστη, απαστερίωτη με νερό Ταϋγέτου, βύνες Θράκης . Ιδανική για το ελληνικό καλοκαίρι! Η ξανθιά μας μπύρα.

NEMA SUMMER ALE: 4,6% Vol.
Φρουτώδης, με αρώματα και γεύση που θυμίζουν λεμόνι, βερίκοκο, ανανά
Γεμάτη γεύση και με ελαφριά πικράδα. Η αφροζύμωτη μπύρα μας!

NEMA I.P.A.: 5,5% Vol.
Η έκδηλη πικράδα της είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της. Πίνετε ευχάριστα όλες τις ώρες της ημέρας. Η δυνατή μας μπύρα

NEMA PORTER: 5% Vol.
Αρώματα καφέ και σοκολάτας με βύνες roasted barley και chocolate malt. Καβουρδισμένα αρώματα και απαλή, ψημένη γεύση.

Website

Η NOTOS BREWERY – Πρότυπη Μικροζυθοποιία Ηρακλείου είναι το πρώτο ανεξάρτητο μικροζυθοποιείο της πόλης του Ηρακλείου, αλλά και της Ανατολικής Κρήτης. Εμπνευστές της ιδέας είναι οι Αντώνης Ταμπακάκης, Γιώργος Νερολαδάκης, Κώστας Βερίγος και Λάμπρος Πετσαλάκης. Τους τέσσερις ενώνει μια αδερφική φιλία 20 χρόνων, η αγάπη για τον τόπο στον οποίο γεννήθηκαν και φυσικά το πάθος για την μπύρα.
Στη Κρήτη γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε και μάθαμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Πως κάθε σπίτι έχει το λάδι του, το κρασί του, τη ρακή του, τα λαχανικά και τα φρούτα του… Μερικοί έχουν ακόμα και κρέας από ζώα που εκτρέφουν οι ίδιοι, καθώς και γάλα και αυγά… Γιατί λοιπόν κάποιος να μην έχει και τη μπύρα του; Πως μπορώ λοιπόν να φτιάξω μπύρα στο σπίτι; Πέσαμε με τα μούτρα στο ψάξιμο και στο διάβασμα… Τόσο απλά λοιπόν, η μαγεία της οικιακής ζυθοποίησης μπήκε στη ζωή μας… Το έτος ήταν 2010.

Η Notos Brewery δημιουργήθηκε για να ζυθοποιεί μπύρα υψηλής ποιότητας για απαιτητικούς πελάτες. Αναγνωρίζουμε ότι το ένα δεν υπάρχει χωρίς το άλλο, οπότε βάζουμε τα δυνατά μας για να μην διαταράσσουμε αυτή την ισορροπία. Υποσχόμαστε να συμπεριφερόμαστε στους πελάτες μας και στους προμηθευτές μας σαν οικογένεια και να ζυθοποιούμε μια γκάμα προϊόντων που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

Η ζυθοποίηση είναι το πάθος μας. Η δημιουργικότητα και η ακρίβεια σε κάθε συνταγή, είναι αυτό που μας κάνει να αγαπάμε τη μπύρα. Η δουλειά μας είναι να μπορέσουμε να περάσουμε το πάθος του ζυθοποιού, σε κάθε ποτήρι μπύρας που καταναλώνεται.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΝΟΤΟΣ LAGER: 5% Vol
Ξανθιά, αυθεντική βυθοζύμωτη μπύρα, ελαφρώς γλυκιά και ελάχιστα πικρή. Φτιαγμένη από 100% βύνη κριθαριού και μονοποικιλιακό αρωματικό λυκίσκο. Συνδυάζεται άψογα με πικάντικα φαγητά, κοτόπουλο, χοιρινό, λουκάνικα, burger και σαλάτες.

ΝΟΤΟΣ PILSNER 5,4% Vol
Ξανθιά, αυθεντική βυθοζύμωτη μπύρα, πικρή, με ξηρή επίγευση. Φτιαγμένη από 100% βύνη κριθαριού και μονοπικοιλιακό αρωματικό λυκίσκο, με πικάντικες νότες στη γεύση και στο άρωμα. Συνδυάζεται άψογα με ελαφριά φαγητά, κοτόπουλο, σαλάτες, λουκάνικα και σολομό.

ΝΟΤΟΣ WEISS: 5% Vol
Αυθεντική αφροζύμωτη βαυαρική μπύρα, θολή, με σκούρο χρυσοκίτρινο χρώμα. Γεμάτο σώμα, ελάχιστα πικρή με γλυκιά επίγευση. Φτιαγμένη από βύνες σιταριού και κριθαριού και γερμανικό μονοποικιλιακό αρωματικό λυκίσκο. Συνδυάζεται άψογα με σαλάτες, σούσι, ψάρια και θαλασσινά.

ΝΟΤΟΣ DRY STOUT: 4,2% Vol
Μαύρη αφροζύμωτη μπύρα, αυθεντική ιρλανδέζικη συνταγή, με βελούδινο σώμα, αρκετή πικράδα και ξηρή επίγευση. Φτιάχνεται από βύνη κριθαριού, αβυνοποίητο κριθάρι και καβουρντισμένο κριθάρι. Στο άρωμα κυριαρχεί ο καφές και η σοκολάτα. Συνδυάζεται άψογα με καπνιστά κρέτα και ψάρια, λουκάνικα και κρεατικά σχάρας.

ΝΟΤΟΣ BLONDE ALE SHE’S A PIRATE : 4,2% Vol
Ξανθιά, αφροζύμωτη μπύρα, με βυνώδη βάση και διακριτικά αρώματα από παπάγια, βατόμουρο, μανταρίνι και τριαντάφυλλο, λόγω της χρήσης συγκεκριμένης ποικιλίας αμερικάνικου λυκίσκου. Φτιάχνεται από βύνη κριθαριού, βύνη σιταριού και βρώμη. Συνδυάζεται άψογα με κοτόπουλο, σαλάτες, λουκάνικα, σολομό και τυριά.

Αρχική

NOTOS BREWERY at Peloponnese Beer Festival
NOTOS BREWERY at Peloponnese Beer Festival

NOTOS BREWERY at Peloponnese Beer Festival
NOTOS BREWERY at Peloponnese Beer Festival

NOTOS BREWERY at Peloponnese Beer Festival
NOTOS BREWERY at Peloponnese Beer Festival

MORIAS CRAFT ALES. Είμαστε ένα νομαδικό ζυθοποιείο με έδρα την Τρίπολη Αρκαδίας στο κέντρο της Πελοποννήσου. Πέρα από την λατρεία μας για την μπύρα, αφορμή του ξεκινήματος μας ήταν η κατάκτηση της 1ης θέσης στον διαγωνισμό οικιακής ζυθοποίησης TINOS HOMEBREW CHALLENGE 2021. Η νικητήρια συνταγή του εν λόγω διαγωνισμού παράχθηκε και συνεχίζει να παράγεται στην μικροζυθοποιία Κυκλάδων «Nissos» στην Τήνο με το όνομα MORIAS ΜΠΙΣΤΟΛΑ.

Ετικέτες:
►  ΜΠΙΣΤΟΛΑ German Pilsner : 4,5% Vol

Ένα όνομα που ξεκινάει από το πρώτο γράμμα της λέξης ΜΟΡΙΑΣ και πρόκειται για την νικητήρια συνταγή του διαγωνισμού οικιακής ζυθοποίησης TINOS HOMEBREW CHALLENGE 2021.

Αυθεντική German Pils, η συνταγή της οποίας σχεδιάστηκε και παράγεται σε σεβασμό στην παράδοσή της. Οι εκλεκτές της βύνες προσδίδουν χαρακτηριστικά φρεσκοψημένου ψωμιού και πλαισιώνονται με τα ιδιαίτερα αρώματα των αυθεντικών γερμανικών λυκίσκων. Παραδοσιακή όσο και η ιστορία της! Ποιοτική όσο και οι άνθρωποι της!

https://www.facebook.com/Moriasbeer
https://www.instagram.com/morias_craft_ales/
https://www.morias.beer/

MORIAS CRAFT ALES at Peloponnese Beer Festival
MORIAS CRAFT ALES at Peloponnese Beer Festival

MORIAS CRAFT ALES at Peloponnese Beer Festival
MORIAS CRAFT ALES at Peloponnese Beer Festival

Η “Μustaki”, είναι μια νομαδικη εταιρεία μπύρας.
Ξεκίνησε το 2015 στο σπίτι με μικρά καζάνια-κουβάδες και κατέληξε το 2020 να βράζει επίσημα την πρώτη της μπύρα, την Τσιγγάνα.

Ετικέτες

ΤΣΙΓΓΑΝΑ Beer SESSION I.P.A.: 4,5%Vol
Η “Τσιγγάνα” είναι μια ξενιτεμένη session ipa στα 4,5% αλκοόλ. Είναι φρέσκια, απαστεριωτη και αφιλτράριστη μπύρα, με μέτριο σώμα, έντονα αρώματα και γεύση εσπεριδοειδών όπως και πυρηνοκαρπων φρούτων που κάνουν το δικό τους παιχνίδι με ένα πολύ ευχάριστο και ξεδιψαστικό αποτέλεσμα.! Enjoy😎

Instagram

Paragon Brewery & Taproom

Ένα ζυθοποιείο και taproom στη νότια Αθήνα Ελλάδα που επικεντρώνεται στις φρέσκες μπύρες. Με γνώμονα την ποιότητα, προσπαθούμε να συνδυάζουμε την επιστήμη και την τέχνη μέσω της δημιουργικότητας και να ακολουθούμε το πάθος μας να παρασκευάζουμε παλιές και μοντέρνες συνταγές μπύρας πάντα με φρέσκα υλικά.
Είμαστε 100% οικογενειακή επιχείρηση και νοιώθουμε υπερήφανα για αυτό.

Ιδρυτές είναι ο Γιάννης Ψιμούλης (Head Brewer) η σύζυγός του Ελευθερία Παπαδάκη (CFO) και ο αδελφός της Τάσος Παπαδάκης (TAPROOM FOH). Τον Μάιο του 2021, την ημέρα ίδρυσής μας, ξεκίνησαμε την αναδιαμόρφωση ενός πρώην εργαστηρίου μετάλλων μετατρέποντάς το σε ένα πλήρως λειτουργικό ζυθοποιείο και Taproom με σύγχρονη βιομηχανική αισθητική.

Ετικέτες

Falifornia- American Pale Ale 5%vol 40IBU:
Μια αμερικάνικη χλωμή μπύρα παρασκευασμένη με παλ και μπισκότο βύνη με λυκίσκο Sabro και El Dorado. Τροπικό μανταρίνι και νότες καρύδας στο ποτήρι σας. Μια τέλεια ισορροπημένη μπύρα για αρχάριους και λάτρεις της μπύρας.

Irish Fuel- Irish Dry Stout 5,2%vol :
Στη νόστιμη εκδοχή αυτού του υπέροχου στυλ, διπλασιάσαμε τα καβουρδισμένα και σοκολατένια ειδικά malts, ώστε να πάρουμε γεύσεις καφέ και μαύρης σοκολάτας. Επίσης ο συνδυασμός κριθαριού με νιφάδες δίνει ένα αποτέλεσμα ευκολόπιοτο και νόστιμο για κάθε μέρα.

No Worries – Αυστραλιανή JUICY IPA 6,2% :
Η επιπλέον ποσότητα αυστραλιανού λυκίσκου Galaxy, Enigma και Vic-Secret δίνει
Έντονα τροπικά αρώματα στη μύτη, ένα γεμάτο ζουμερό σώμα όπου πρωταγωνιστούν οι γεύσεις εσπεριδοειδών, ροδάκινου και τροπικών φρούτων και τέλος μια έντονη πικράδα στα 80 ibu. Όπως πρέπει να είναι κάθε φρέσκια ​​IPA

G’DAY-Breakfast Stout 7,5%vol:
Η πρώτη μας μπύρα της σειράς Stout. Παρασκευασμένη με άφθονη βρώμη σε νιφάδες, 2 διαφορετικούς τύπους ειδικών βύνων σοκολάτας και έγχυμα αλεσμένου καφέ, λατινοαμερικάνικο μείγμα από τους φίλους μας Cafeistas, χαρίζει ένα παχύρρευστο πλούσιο σώμα

Arriktos – American IPA 6,5%vol :
Οι άρρηκτοι δεσμοί φιλίας που μας δένουν με την οικογένεια της «Ζυθοποιίας Αναστασίου» επισφραγίζονται με μια συνταγή. Πρόκειται για μια «American IPA» σε 6,5% ABV γεμάτη αρώματα και γεύσεις από λυκίσκο «Denali», «Citra» και «Idaho 7».

https://www.instagram.com/paragonbrewerysouthathens/
https://www.facebook.com/paragonbrewery
https://untappd.com/Paragonbrewerysouthathens

Paragon Brewery & Taproom
Paragon Brewery & Taproom

Paragon Brewery & Taproom
Paragon Brewery & Taproom

Paragon Brewery & Taproom
Paragon Brewery & Taproom

Καλώς ήρθατε στην Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης.
Όλα είναι πιθανά αρκεί να το πιστέψεις. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και με αυτή την σκέψη ξεκινήσαμε πριν από μερικά χρόνια να “ζυθοποιούμε” σαν οικιακοί ζυθοποιοί.

Είμαστε ο Γιώργος, ο Άγγελος και Γιώργος. Το 2010 ξεκινήσαμε σαν μια παρέα οικιακών Ζυθοποιών. Το μόνο που είχαμε στα χέρια μας, ήταν το μεράκι μας, επαρκείς γνώσεις για το πως θα φτιάξουμε την δική μας αγνή μπύρα και κυρίως, επιθυμία για να πειραματιστούμε σε νέες συνταγές μπύρας.

Oδηγούμενοι από το πάθος και την αγάπη μας, και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη δική μας μικροζυθοποιία. Την Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης. 5 χρόνια μετά, δηλώνουμε με υπερηφάνια οτι το καταφέραμε. Πλέον σαν μικροζυθοποιία, κάναμε την αγάπη μας, το πάθος μας, την τρέλα μας… επάγγελμα.

Έτσι επιτύχαμε να δώσουμε την δυνατότητα σε όλους να δοκιμάσουν μια φρέσκια μπύρα. Μια μπύρα απαστερίωτη και αφιλτράριστη. Μια μπύρα με πλούσια αρώματα και γεύσεις.

Ετικέτες

SALONIKIA HONEY PILSNER 5.5 %Vol. Η Θεσσαλονίκη κλεισμένη σε μπουκάλι. Χρώμα βαθύ κίτρινο σαν αυτό του ήλιου που απολαμβάνεις στο σουλάτσο σου στη Λεωφόρο Νίκης. Άρωμα:  Βύνης και Ανθομελου Λυκίσκου, λουλουδιών και εσπεριδοειδών. Εμφάνιση: Ψηλή και πλούσια κορώνα με κεχριμπαρένιο χρώμα. Γεύση: Πλούσια γεύση βύνη-μελιού. Ισορροπία του γλυκού χαρακτήρα και της πικρής επίγευσης. Διακρίσεις: Ασημένιο μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό της Φρανκφούρτης, Γερμανία (2019).

SALONIKIA OATMEAL STOUT  5.5% Vol. Χρώμα μαύρο… Σαν τις νύχτες που ανυπομονείς να ζήσεις στη νύμφη του Θερμαϊκού! Άρωμα: Νότες σοκολάτας, φρούτων και φρέσκο ψημένο καφέ. Εμφάνιση: Ψηλή και πλούσια κορώνα. Γεύση: Γεμάτη με άφθονη νιφάδα βρόμης, πλούσια και βελούδινη.

►  SKNIPA LADY: 5.5% Vol. Η Sknipa Lady είναι μία Saison ALE με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Έχει θολό ξανθό χρώμα, δημιουργεί πλούσια κορώνα ενώ κατά το σερβίρισμα της αναδεικνύονται τα έντονα αρώματα εσπεριδοειδών φρούτων, τα οποία είναι αποτέλεσμα της μαγιά που χρησιμοποιείτε και σύγχρονος διακρίνονται νότες μελιού. Μέτρια γλυκύτητα στην γεύση της με ξηρό και όξινο τελείωμα. Η ενανθράκωσή της είναι φυσική και υψηλή.

SKNIPA STRONG ALE: Η Sknipa Stong Ale είναι μία μπύρα τύπου Strong Ale με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Έχει βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα, δημιουργεί ψηλή και πλούσια κορώνα ενώ, κατά το σερβίρισμα, αναδεικνύονται τα έντονα αρώματα λυκίσκου, κίτρου και πεύκου που τη χαρακτηρίζουν. Γεύση: Πλούσια γεύση βύνη-καραμέλας. Ισορροπία του γλυκού βυνώδη χαρακτήρα και της πικρής επίγευσης. Διακρίσεις: Χάλκινο μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό της Φρανκφούρτης, Γερμανία (2019).

Website

 

Η ομάδα της Strange Brew ιδρύθηκε στα τέλη του 2015, όταν τρεις φίλοι οικοζυθοποιοί αποφάσισαν ότι οι πλαστικοί κουβάδες δεν ήταν πλέον αρκετοί, και συστήθηκε επίσημα στους φίλους της καλής μπύρας το Μάιο του 2017, με τη Jasmine IPA. Ξεκινήσαμε το νομαδικό ταξίδι μας από τη Λακωνική Ζυθοποιία, έξω από τη Σπάρτη, καταφέρνοντας να κυκλοφορήσουμε τρεις ακόμα μπύρες υπό το πειραματικό one-off project, Uncle Jam’s Brewhouse Tales, παράγοντας τες για μια και μοναδική φορά, ακολουθώντας τις εποχές. Το Γενάρη του 2018 μεταφέραμε την παραγωγή μας στη Μικροζυθοποιία Χίου, στο ομώνυμο νησί, όπου συνεχίζουμε δυναμικά με άφθονες ιδέες και πολλή όρεξη! Ασυμβίβαστη εκ φύσεως, η Strange Brew επιχειρεί να αλλάξει την αντίληψη περί μπύρας στην Ελλάδα συμβάλλοντας και αυτή στη συνεχή ποιοτική της αναβάθμιση.

Στηρίξτε το craft κίνημα, στηρίξτε τη Strange Brew!

Ετικέτες

JASMINE IPA 6.2% Vol
Η πρώτη και βασική μας μπύρα, παράγεται σταθερά, κερδίζοντας την αγάπη και την αναγνώριση όσων την έχουν δοκιμάσει. Έντονα αρωματική, με γεμάτη γεύση τροπικών και εσπεριδοειδών φρούτων, αυτή η μπύρα πάντα θα σηματοδοτεί το ξεκίνημά μας. Πολύπλοκη και δροσιστική, η μικρή Jasmine καταφέρνει να ικανοποιήσει τους απαιτητικούς, αλλά και να εισάγει ιδανικά τους νέους στον κόσμο της ποιοτικής craft μπύρας!

► HAY JOE 5,2% Vol : Η βασική σταρένια μας μπύρα (50% βύνη σιταριού), θυμίζει μια πιο ξηρή, λεμονάτη και δροσιστική Weiss. Αρώματα λεμονιού, μπανάνας, ψωμιού και λευκού πιπεριού.

► TROPIKI: Η Strange Brew και το LOT51 γιορτάζουν τη φιλία τους με μια ελαφριά και αρωματική IPA, που πίνεται ιδανικά στην τροπική πλατεία Βραζιλίας!

►  Dr. HAZE DOUBLE IPA 8% Vol.
Χαμένος στις ψυχεδελικές παραισθήσεις που προκαλούν οι μεθυστικές αναθυμιάσεις τεράστιων ποσοτήτων από τους πιο αρωματικούς λυκίσκους της πιάτσας, για πολύ καιρό εμφανιζόταν και χανόταν ξανά, ψελλίζοντας στίχους από τραγούδια άλλων εποχών, συχνά μπερδεύοντας τις μέρες με τα χρόνια

►  MANDY BLACK EXPORT STOUT 7% Vol .
H Mandy Black ήταν μια Εγγλέζα πειρατίνα, γεννημένη στα τέλη του 17ου αιώνα, η οποία έγινε διάσημη για τις επιθέσεις της εναντίων των αυτοκρατορικών πλοίων, κατά τις οποίες άρπαζε τα βαρέλια μαύρης (Stout) μπύρας που εξάγονταν στις Βρετανικές αποικίες στο Νέο Κόσμο.

 

Website

 

Ίσως η λέξη που εκφράζει καλύτερα απ’όλες το εγχείρημα μας, είναι η λέξη “Επιστροφή”. Είναι η λέξη που περιγράφει τη στάση μας σε επιλογές που κάνουμε και κατευθύνσεις που ακολουθούμε. Είναι ο γυρισμός από το εξωτερικό στην Ελλάδα. Είναι η επιστροφή στην πόλη που μεγαλώσαμε. Είναι η επιστροφή από το μαζικό στο χειροποίητο, από την γενίκευση στην ιδιαιτερότητα. Είναι η επιστροφή από το αδιάφορο στο ποιοτικο, από το εισαγόμενο στο ντόπιο.

Όντας Καλαματιανοί, και εμπνευστές ενός χειροποίητου ποιοτικού προϊόντος, νιώθουμε ότι μπορούμε δικαιωματικά να συμμετέχουμε στην τοπική οικονομία, τόσο ως προμηθευτές, όσο και ως καταναλωτές.
Μένουμε εδώ. Ρωτήστε για εμάς. Μάθετε για εμάς.
Είμαστε ο Παναγιώτης, ο Ζήσης, ο Φαίδων.
Είμαστε η Sura, είμαστε η Καλαματιανή μπίρα.

Ετικέτες

SURA BLONDE ALE
Eίναι μία φρέσκια, αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπίρα με ανοιχτό χρυσό χρώμα. Εύγευστη, δροσιστική και ευκολόπιοτη μπίρα με γήινα αρώματα άνθεων, κίτρου και καραμέλας. Η ελαφριά πικράδα των λυκίσκων εξισορροπεί τέλεια με την γλυκιά επίγευση που αφήνει η βύνη, στοιχεία που την καθιστούν άκρως καλοκαιρινή.

WEBSITE

Είμαστε μια νομαδική μικροζυθοποιία, από την ομώνυμη συνοικία στα νότια της Αθήνας!
Στις πρωτόγνωρες μέρες της καραντίνας του 2020 και έπειτα από αρκετή ζυθοποσία, μια παρέα νέων, αποφασίσαμε να εξερευνήσουμε το μαγικό ταξίδι της παρασκευής μιας δικής μας μπύρας.
Έτσι λοιπόν δουλέψαμε με πυρετώδης ρυθμούς σε ένα αυτοσχέδιο υπόγειο ζυθοποιείο, πάνω σε πειραματισμούς για νέες συνταγές με σκοπό να παραχθεί φρέσκια χειροποίητη μπύρα υψηλής ποιότητας, με αγνά υλικά που να ξεπερνάει τις μπύρες μαζικής παραγωγής.
Και τα καταφέραμε!

Σαν νομάδες, λοιπόν, από το καλοκαίρι του 2021, ζυθοποιούμε και επίσημα σε διάφορα ζυθοποιία, και οι συνταγές μας ταξιδεύουν στα ψυγεία αξιόλογων μαγαζιών, μαζί με άλλες υπέροχες μπύρες μικροζυθοποιιών.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΚΥΡΙΑ ΤΟΥΛΑ NEW ENGLAND IPA 6%
Η Κυρία Τούλα είναι μια γάτα που λόγω αντιξοοτήτων βρήκε καταφύγιο στο υπόγειο ζυθοποιείο μας, και μας συντρόφευε στα πρώτα μας πειράματα και συνταγές. Στα ετερόχρωμα μάτια της που αντανακλούσαν την δύναμη της, να προχωρά παρά τις δυσκολίες και να επιβιώνει, είδαμε τους εαυτούς μας. Έτσι αποφασίσαμε να την τιμήσουμε με μια μπυράρα: Την ομώνυμη Κυρία Τούλα!
Μια IPA με 6% αλκοόλ, με καστανόξανθο χρώμα, θολή, πικρή και με μέτριο προς υψηλό σώμα. Στα αρώματα και τη γεύση της, συστήνονται τα εσπεριδοειδή και τα πυρηνόκαρπα – κυρίως το ροδάκινο – με τα τροπικά φρούτα. Αφήνει, ακόμη, μια ήπια γεύση αχλαδιού και πεπονιού. Είναι αφιλτράριστη, απαστερίωτη και σερβίρεται σε θερμοκρασίες 6°C – 9°C.

HELIX OATMEAL STOUT 5.5%
Ο Helix ο σαλίγκαρος, είναι ένα ζώο που κινείται κυρίως την νύχτα και είναι νομάς, όπως εμείς. Όπως όλα τα σαλιγκάρια που έχουν το καβούκι τους για σπίτι και ταξιδεύουν ανά τον κόσμο, έτσι και ο δικός μας σαλίγκαρος μεταφέρει στην πλάτη του το αγαπημένο μας βαρέλι και με τις κεραίες του αφουγκράζεται τον παλμό της μητρόπολης, και εγκαθίσταται σε διαφορετικά σημεία για να μοιράσει απλόχερα την μπύρα μας.
Αυτός είναι ο Helix!
Πρόκειται για μια βρετανικού τύπου μαύρη μπύρα με 5.5% αλκοόλ. Έντονες νότες καβουρδισμένου καφέ και σοκολάτας συνθέτουν το άρωμα και τη γεύση της. Πρωταγωνιστικό ρόλο στα συστατικά της παίζει η βρώμη, που της χαρίζει μια απαλή αίσθηση στο στόμα προσφέροντας παράλληλα ένα μέτριο προς υψηλό σώμα. Συνδυασμοί που την καθιστούν γευστική και συγχρόνως ευκολόπιοτη.
Ειναι αφιλτράριστη, απαστερίωτη και σερβίρεται σε θερμοκρασίες 7°C – 10°C.

ΚΕΡΒΑΝΑ BLONDE ALE 5%
Λελεύω σε Κερβάνα! Σύμφωνα με την ποντιακή παράδοση, κάθε Μάιο ξεκινούσε ένα καραβάνι, με ανθρώπους και ζώα, που ανέβαιναν για να παραθερίσουν και να γλεντήσουν στα παρχάρια, όπως τα αποκαλούσαν, τα οποία ήταν λιβάδια σε ορεινές περιοχές. Την εορταστική αυτή πομπή, οδηγούσε η πιο όμορφη αγελάδα.
Αυτή ήταν Κερβάνα!· της οποίας τον λαιμό στόλιζαν με λουλούδια και κουδούνια.
Όπως λοιπόν η συγκεκριμένη παράδοση, έτσι και η μπύρα μας σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης και του καλοκαιριού!
Πρόκειται για μια ανοιξιάτικη Blonde Ale με 5% αλκοόλ, με ξανθό κεχριμπαρένιο χρώμα, θολή και πικρή με μέτριο σώμα που πίνεται ευχάριστα. Αναδύει γήινα και κιτρικά αρώματα, νότες λουλουδιών και τροπικών φρούτων καθώς και διακριτική αίσθηση ξύλου που προέρχονται από τσέχικους λυκίσκους.
Είναι αφιλτράριστη, απαστερίωτη και σερβίρεται σε θερμοκρασίες 5°C – 8°C.

 

 

WEBSITE

H the Toul’s Brews δημιουργήθηκε από τους the Touls Bros’ ή αλλιώς τον Ηλία και Γιώργο Τουλιάτο. Μια ιδέα που γεννήθηκε ενώ βρίσκονταν στο εξωτερικό και τους έφερε πίσω στα πάτρια εδάφη για να την υλοποιήσουν. Το 2018 η μικροζυθοποιία the Toul’s Brews με έδρα την Πάτρα, ξεκίνησε την παραγωγή και διάθεση φρέσκιας και απαστερίωτης μπίρας.

H μικροζυθοποιία the Toul’s Brews βρίσκεται στο Βασιλικό Αχαΐας και είναι εξοπλισμένη με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα ζυθοποίησης. Στην κορυφή της φιλοσοφία της βρίσκεται η ποιότητα και η διαφοροποίηση. Μέσα από συνεχείς πειραματισμούς, δοκιμές συνταγών και συνδυασμούς υλικών παράγει μπίρες με ιδιαίτερη γεύση, σταθερή ποιότητα και αδιαπραγμάτευτη φρεσκάδα. Στόχος της the Toul’s Brews είναι να καθιερωθεί ως η μικροζυθοποιία που ανέδειξε τη μπίρα γευστικά μέσα από καινοτόμες μεθόδους ζυθοποίησης τονίζοντας την ιδιαιτερότητα αυτού του ξεχωριστού προϊόντος.

Ετικέτες

TOUL’S BREWS – THE RETURN PALE ALE 5% Vol
Έκρηξη εξωτικών αρωμάτων και γεύσεων από λυκίσκους με νότες από πεύκο και εσπεριδοειδή. Η βύνη δίνει “σώμα” παραμένοντας διακριτική. Μια ευχάριστη πικράδα δίνει τη θέση της στην ήπια γλυκιά επίγευση.

TOUL’S BREWS – THE SHORE Blonde 4,5 % Vol
Απαλή, ντελικάτη και ελαφρώς φρουτώδες στη γεύση με ήπιο αλκοόλ. Οι λυκίσκοι- ευγενείς ποικιλίες- υπάρχουν για να τονώσουν και να συμπληρώσουν τα χαρακτηριστικά της βύνης παρά για να τονίσουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Η πικράδα λόγω της ποικιλίας των λυκίσκων είναι χαμηλή.

TOUL’S BREWS – THE BLACK WAVE 5.5% Vol
Όπως δηλώνει και το όνομα της είναι stout. Μια μαύρη μπύρα με σώμα και έντονα αρώματα καφέ και σοκολάτας που παίρνει απο τις καβουρδισμένες βύνες. Ήπια πικράδα οι λυκίσκοι και εδώ συμπληρώνουν την πολυπλοκότητα των βυνών.

BIPOLAR – BERLINER WEISS 5% Vol
Μπύρα τύπου Berliner Weisse, χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου τύπου είναι η οξύτητα και τα αρώματα από φρούτα, αποτέλεσμα της ζύμωσης με δύο διαφορετικές μαγιές και προσθήκη χυμών φρούτων (βερίκοκο και ροδάκινο). Όξινη γεύση, φρουτένια αρώματα και πολύ ξεδιψαστική τις πιο ζεστές μέρες.

WEBSITE

 

– 2 Ονειροπόλοι
– Μία πανδημία
– Μία Ιδέα
Kαι κάπως έτσι, το Γενάρη του 2021 γεννήθηκε η "Valia Calda".
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…
Ο Βαγγέλης και ο Νίκος, 2 ονειροπόλοι με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο των
πωλήσεων, αποφάσισαν μέσα στην πανδημία και στο 2ο lock down, το Γενάρη
του 2021, να υλοποιήσουν μια παράτολμη για την εποχή ιδέα.
Να φτιάξουν μία μπύρα με Ηπειρώτικο DNA και σε πείσμα όλων των
αντιξοοτήτων, τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, παρουσίασαν στο κοινό την Valia
Calda Handcrafted Lager.
Μια μπύρα αφιλτράριστη, απαστερίωτη και με ποιοτικά χαρακτηριστικά
τέτοια, ώστε να μπορέσουν να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα στην
κατηγορία.

Ετικέτες

► Valia Calda Handcrafted Lager Vol 5% IBU 18
Η Valia Calda Handcrafted Lager ή Ζεστή Κοιλάδα, είναι μια μπίρα με πλούσιο χαρακτήρα! Το χρώμα της είναι χάλκινο ελαφριά θολό με έντονα κρεμώδη αφρό. Η γεύση της γεμάτη με βυνώδη & εσπεριδοειδή αρώματα, που φέρνουν στην μνήμη Ηπειρώτικη ύπαιθρο.

website

Η πρώτη Αχαϊκή Pilsener έχει την διάκριση στο TINOS HOMEBREW CHALLENGE με την κατάκτηση της 3ης θέσης. Στόχος της είναι να μπορεί να την γευτεί και να την απολαύσει κάθε άνθρωπος με ένα ιδιαίτερο πιάτο σ΄ένα καλό εστιατόριο, αλλά και στο σπίτι του με την παρέα του σε ιδιαίτερες στιγμές.

Ετικέτες

► Η VASTA είναι μια μπύρα τύπου PILSENER με χαρακτήρα premium, με έντονα αρώματα βύνης και γερμανικών λυκίσκων όπως χαρακτηρίζονται και οι μπύρες PILSENER,ο χαρακτήρας της βγάζει ηπία πικράδα με έντονα αρώματα κωνοφόρων-βοτάνων και πιπεριού-Μπορεί να καλύψει κάθε απαιτητικό ουρανίσκο.

 

Vasta Beer at Peloponnese Beer Festival
Vasta Beer at Peloponnese Beer Festival

Vasta Beer at Peloponnese Beer Festival
Vasta Beer at Peloponnese Beer Festival

Οι μπύρες μας είναι ελληνικές, φρέσκες και μη παστεριωμένες. Παράγονται στις Σέρρες με αγάπη και μεράκι και μεταφέρουν τα αρώματα και τη δροσιά του Βορρά σε όλη την Ελλάδα.
Η φιλοσοφία μας είναι να παράγουμε και να προσφέρουμε μπύρες υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών που θα εμπλουτίσουν τον ελληνικό γαστρονομικό χάρτη και θα συντροφεύουν τις πιο όμορφες στιγμές σας…

Αξιοποιώντας τον γευστικό πλούτο και τα αρώματα των λυκίσκων και των βυνών, παράγουμε με αγάπη και μεράκι ελληνικές μπύρες, φρέσκιες και απαστερίωτες, σε μοναδικές συνταγές με άξονα πάντα την μικρή παραγωγή και όχι τη μαζικότητα, που έχει σαν αποτέλεσμα την αλλοίωση της γεύσης, των αρωμάτων και της διατροφικής αξίας της μπύρας.

To ζυθοποιείο μας γεννήθηκε στον τόπο στις Σέρρες, όπου και βρίσκονται οι ρίζες, οι φίλοι, το παρελθόν και το μέλλον μας.

Ετικέτες :

►  VOREIA Pilsner Beer 5% Vol.
Κλασική και σύγχρονη. Πλούσια και διακριτική. Μια pilsner με αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών, μέτριας πικράδας με πολύ ευχάριστη επίγευση.
Χρώμα: Χρώμα χρυσό, σχετικά διαυγές, με αρκετά γεμάτο λευκό αφρό, ο οποίος καταπέφτει, αλλά παραμένει σχηματίζοντας ένα διακριτικό δαχτυλίδι.
Αρώματα: Εξαρχής διακρίνονται τα τυπικά αρώματα μίας pilsner μπύρας. O λυκίσκος έχει τον πρώτο λόγο και προσδίδει στη Voreia Pilsner αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών, αλλά στο background εμφανίζονται και απαλά αρώματα βύνης.
Γεύση: Διακριτικά πικρή, στην αρχή φαίνεται πιο ξεκάθαρα ο λυκίσκος, αλλά, καθώς φεύγει η επίδρασή του, κάνει την εμφάνισή η βύνη, η οποία φαίνεται εντονότερη στην επίγευση, όπου αφήνει μία υπόγλυκη γεύση, μέτριας διάρκειας. Ισορροπημένη μπύρα, με μέτριο σώμα, τα αρώματα και η γεύση της οποίας εντείνονται, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία.

VOREIA India Pale Ale 7% Vol.
Δύναμη, αρώματα, επίγευση. Μια μπύρα με γενναίες προσθήκες Αμερικάνικου λυκίσκου και τρία είδη βύνης, που προσδίδουν έντονα αρώματα εσπεριδοειδών και κωνοφόρων, κεχριμπαρένιο χρώμα και μεγάλης διάρκειας επίγευση. Απλά εντυπωσιακή.
Χρώμα: Χρώμα εντυπωσιακό, κεχριμπαρένιο, ημιδιαφανές, αφρός μπεζ/off white, αρκετά πυκνός στην αρχή και πέφτει στη συνέχεια.
Αρώματα: Ως προς τα αρώματα, ο αμερικανικός λυκίσκος είναι κυρίαρχος και τα βοτανικά αρώματα γίνονται αισθητά κατευθείαν μετά την έκχυση στο ποτήρι, ενώ, καθώς ζεσταίνεται η μπύρα, διακρίνεται και μία ιδέα από grape-fruit.
Γεύση: Γεύση, μάλλον γλυκόπικρη, με την καραμέλα, που προέρχεται από τη βύνη, να μπλέκεται σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι με το λυκίσκο και μαζί να δημιουργούν ένα όμορφο, αρμονικό αποτέλεσμα. Επίσης, καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία της μπύρας, η αίσθησή της στο στόμα γίνεται πιο βελούδινη. Μέτριο σώμα που γίνεται αναλογικά πιο πυκνό και silky με την αύξηση της θερμοκρασίας. Η ενανθράκωση, όπως είθισται με τις μπύρες αυτής της κατηγορίας, είναι μέτρια προς απαλή.

VOREIA Stout Beer : 6% Vol
Μια εξαιρετικά καβουρδισμένη σοκολατένια ale, απαστερίωτη και αφιλτράριστη, φτιαγμένη με ειδικές βύνες που αναδεικνύουν αρώματα καραμέλας και σοκολάτας. Η ιστορία του είδους και η ιδιαίτερη γεύση της αποκτούν μια άλλη διάσταση με την προσθήκη μοναδικών πρώτων υλών, έξι διαφορετικών βυνών κριθαριού και ατόφιου Ελληνικού κριθαριού.
Χρώμα: Μαύρο χρώμα με καφέ, κρεμώδη, βελούδινο αφρό.
Αρώματα: Καβουρδισμένα αρώματα κάνουν έντονα της παρουσία τους, καθώς νότες σοκολάτας, καφέ και καραμέλας συνεργάζονται αρμονικά προσδίδοντάς της μια ιδιαίτερη αρωματική ταυτότητα.
Γεύση: Η γεύση της είναι γεμάτη, κρεμώδης και γλυκιά στην αρχή, ενώ διακρίνεται μια ελαφριά οξύτητα καθώς η σοκολάτα, ο καφές και η καραμέλα έρχονται στο προσκήνιο, αφήνοντας στη συνέχεια μια έντονη επίγευση με μια αρκετά χορταστική πικράδα μαύρης σοκολάτας.

VOREIA Wit Beer: 7% Vol.
Μια Βέλγικη παραδοσιακή συνταγή συναντά το μεσογειακό ταμπεραμέντο. Ο κόλιανδρος και το πορτοκάλι συνδυάζονται για πρώτη φορά με το Ελληνικό σιτάρι και δημιουργούν μια πρωτόγνωρη αρμονία γεύσης και αρωμάτων. Δροσιστική, ντελικάτη, απολαυστική.
Χρώμα: Ανοιχτό ξανθό, θολή εμφάνιση, κρεμώδης λευκός αφρός που αφήνει το αποτύπωμα του στο γυαλί σε κάθε γουλιά.
Αρώματα: Εξαρχής διακρίνονται φρουτώδη αρώματα με τον κόλιανδρο και το πορτοκάλι να παίρνουν τον πρώτο λόγο. Όσο θερμαίνεται εμφανίζονται διακριτικά τα αρώματα της βανίλιας και της καραμέλας που προέρχονται από τις βύνες.
Γεύση: Απαλή και γλυκιά στην αρχή, στην συνεχεία ακολουθεί μια ευχάριστη φρουτώδης οξύτητα που σβήνει αφήνοντας μια βελούδινη υγρή επίγευση. Το ανθρακικό της είναι μέτριο προς υψηλό.

VOREIA Smoked Amber Ale: 7% Vol.
Η νικητήρια συνταγή των Αρχοντάκη – Καζαμία στον πρώτο Πανελλήνιο διαγωνισμό του Συλλόγου Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδας (ΣΕΖΕ) σε συνεργασία με την Μικροζυθοποιία Σερρών. Μια συνταγή πρωτοποριακή για την craft Ελληνική σκηνή, γεμάτη με λαχταριστές γεύσεις και αρώματα καπνού και ξύλου που ακολουθούνται στο παρασκήνιο από νότες καραμέλας και σταφίδας.
Χρώμα: Χάλκινο προς κόκκινο καφέ, ημιδιαφανές, πυκνός αφρός με καλή διάρκεια
Αρώματα: Διακρίνονται έντονα αρώματα καπνού, ψημένης καραμέλας, ψωμί και μπέικον
Γεύση: Η γεύση είναι μαλακή και γλυκιά στην αρχή και ο καπνός αφήνει μια απολαυστική επίγευση μαζί με μια ελαφριά πικράδα. Σίκαλη και βαριά καραμελώμενες βύνες βελγικού τύπου ολοκληρώνουν την πολύπλοκη αίσθηση.

VOREIA Summer Ale: 4.8% Vol.
Το ελληνικό καλοκαίρι σε ένα μπουκάλι! Μια ξανθιά, λαμπερή, αρωματική μπύρα, δροσερή κι ευκολόπιοτη. Η διακριτική παρουσία Αμερικάνικων λυκίσκων, που της προσδίδει κωνοφόρα και τροπικά αρώματα, ο σχετικά χαμηλός αλκοολικός βαθμός (4,5%) και το λεπτό της σώμα συνθέτουν μια δροσιστική, ξεδιψαστική μπύρα με βελούδινο αφρό για όλες τις ώρες της ημέρας.
Χρώμα: Χρώμα λαμπερό χρυσό, διαυγές, με γεμάτο λευκό αφρό.
Αρώματα: Διακριτικά αρώματα εξωτικών φρούτων και εσπεριδοειδών κατακλύζουν τις αισθήσεις από την πρώτη γουλιά.
Γεύση: Το dry hop που γίνεται κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης αναδεικνύει στη γεύση τα αρώματα των λυκίσκων τα οποία προσδίδουν και μια απολαυστική επίγευση παρά το ελαφρύ σώμα της μπύρας.

VOREIA Imperial Porter: 9% Vol.
Η νέα, μαύρη, ελκυστική δημιουργία της Μικροζυθοποιίας Σερρών ανήκει στο είδος της Imperial Porter και είναι προορισμένη για τις εκλεκτές στιγμές του χειμώνα…
Κανέλα Κεϋλάνης, βανίλια Μαδαγασκάρης, κάρδαμο, καρποί τόνγκας, παλαιωμένο ρούμι 7 ετών, καθώς και φρεσκοψημένος εξωτικός καφές με έντονη πολυπλοκότητα φρούτων, λουλουδιών και στοιχείων σοκολάτας, συνθέτουν τον γευστικό πλούτο της νέας συνταγής.
Η προσθήκη σίκαλης και οι καβουρδισμένες βύνες ενισχύουν το σώμα της μπύρας που πατά πάνω σε 9 αλκοολικές μονάδες και αφήνει μια πλούσια σε γεύση και αρώματα επίγευση σε όλο το στόμα.

WEBSITE

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

DARK CROPS – American Pale Ale 5%alc/vol, 330ml
Ευκολόπιωτη αμερικάνικη ale με έντονα φρουτώδη αρώματα. Ιδανική για παραλία, οικοδομή και κούρεμα γκαζόν. Χρώμα ξανθό, αφρός πλούσιος μέτριας διάρκειας, αρώματα από γκρέιπφρουτ και νύξεις λυκίσκου, γεύση απαλή και φρουτώδεις με νότες από άνθη πεύκου να δίνει μία ελαφρώς πικρή επίγευση.

DARK CROPS – American Ipa 6%alc/vol, 330ml
West Coast IPA με 66 πικρά IBUs βγαλμένα από αμερικάνικο λυκίσκο Simcoe. Έντονο άρωμα φρούτων και κωνοφόρων συμπληρώνουν οι λυκίσκοι Cascade και Mosaic. Κεχριμπαρένιο χρώμα, αφρός πλούσιος πυκνός με ένταση, βοτανικά αρώματα με ένα τελείωμα από κίτρο, γεύση πικρή βοτανική με πιπεράτες νότες μας δίνουν μια ξηρή και πικρή επίγευση με μεγάλη διάρκεια.

DARK CROPS – Heretic Belgian Dark Ale: 7%alc/vol, 330ml
Βέλγικη ale με κεχριμπαρένιο χρώμα και έντονη βυνωδη γεύση καραμέλας. Χρώμα κοκκινωπό, αφρός σκούρος ελαφρύς, αρώματα βυνώδη και ώριμων φρούτων, γεύση γλυκιά, ψημένης βύνης και καραμέλας σε μία επίγευση μικρής διάρκειας που κλείνει το μάτι σε γλυκές αποχρώσεις.

Dark Crops – Minor Threat Double India Pale Ale 8,5%alc/vol, 330ml
Χρώμα του χαλκού, αφρός υπόλευκος πυκνός με διάρκεια, αρώματα και γεύση από γκρέιπφρουτ και μπανάνα. Τελείωμα πικρής επίγευσης μακράς διάρκειας με έντονη την ζεστασιά του αλκοόλ.

DARK CROPS – White Whale Imperial Stout 15% alc/vol 330ml
Μια μπίρα για λίγους… Μαύρο χρώμα με πορφυρές ανταύγειες, γεμάτο σώμα και αρώματα καβουρδισμένου καφέ, μαύρης σοκολάτας και αλκοόλ. Γεύση γλυκιά με τα μαύρα φρούτα να κυριαρχούν και να έπονται η σοκολάτα, μόκα και ο καφές, επίγευση έντονη και μακράς διάρκειας.

DARK CROPS – Freezing Moon Imperial Stout 10% alc/vol 330ml
Imperial Stout με τεράστιο σώμα, και έντονα αρώματα σοκολάτας και καφέ. Χρώμα της πίσσας, αφρός πλούσιος κρεμώδης, αρώματα του καφέ, της μόκας σε μια γλυκιά περιδίνηση, γεύση πλούσια σε σοκολάτα, γλυκόριζας και μια επίγευση μεγάλης διάρκειας με γλυκές αποχρώσεις βανίλιας

 

Social

Νομάδες σε ένα ταξίδι γεύσεων
H Clepsydra N. B. διμιουργήθηκε απο τον Παναγιώτη Ζώτο το 2018, που
ασχολείται με την οικιακή ζυθοποίηση απο το 2010. Επέλεξε να ακολουθήσει και
αυτός το νομαδικό τρόπο ζυθοποίησης για την εμπορική παρασκευή μπίρας,
χρησιμοποιώντας δηλαδή εξοπλισμό οργανωμένων ζυθοποιείων.

CLEPSYDRA – Baltic smoked porter 7%alc/vol
Χρώμα βαθύ σκοτεινό, αφρός σκούρος μέγαλης διάρκειας ζωγραφίζει τις γουλιες μας στον καμβά του ποτηριού. Αρώματα καπνισμένα μπλέκονται γλυκά στη μαύρη
σοκολάτα δίνοντας μιά γεύση καπνιστής βύνης και ώριμων φρούτων σε ένα τελείωμα μακράς διάρκειας.

CLEPSYDRA – Walnutpie Imperial Stout 10%alc/vol
Χρώμα βαθύ μαύρο, αφρός espresso που σβήνει γρήγορα, μύτη μεθυστική με αρώματα γαρύφαλλου, αρωματικής Criollo σοκολάτας και ένα άγγιγμα από φλούδες ώριμων φρούτων σε χορό χέρι χέρι με τη γεύση να συμπληρώνει – τα μπαχαρικά και αρωματικά πιπέρια όπως το espelette – το παιχνίδι σε ένα τελείωμα με δοτικές πικρές τανίνες. Μακρά επίγευση με το αλκοόλ να σου κλείνει πονηρά το μάτι.

CLEPSYDRA – Florida Raspberry Weisse 3,8%alc/vol
Χρώμα κόκκινο με ένα πυκνό ροζ στεφάνι αφρού, έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων με νύξεις από λεμόνι. Σώμα ανάλαφρο και έντονα ανθρακώδη. Γεύση στυφή, αναζωογονητική και όξινη στο τελείωμα της.

CLEPSYDRA JUST In TIME – New England India Pale Ale 7%alc/vol
Χρώμα έντονα ξανθό, αφρός πλούσιος μέτριας διάρκειας, αρώματα εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων, γεύση πικρή με ένα άγγιγμα από κίτρο και μία βοτανική νότα σε ένα τελείωμα φρουτώδες με πικρές νύξεις στον ουρανίσκο.

 

WEBSITE

H KVLT by 33 Brewing είναι ένα μυστήριο παρακλάδι της Ελληνικής gypsy ζυθοποιίας. Σκοπός μας είναι να αποτυπώσουμε στις μπίρες μας τον πειραματισμό, τις υπερβολές και την αυθάδεια του homebrewing, δημιουργώντας τολμηρές γεύσεις και εντάσεις. Αυτό είναι για εμάς το ζουμί της craft.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

KVLT – Salted Caramel 5,5%vol
Μια σκουρόχρωμη lager με τολμηρή προσωπικότητα. Αφρός λεπτός μικρής διάρκειας, αρώματα καραμέλας, βανίλιας και νότες από κακάο μπλέκουν με τη γεύση μίας έντονης αλμυρής καραμέλας σε ένα ντελικάτο γευστικό τελείωμα.

KVLT ΠΑΡΑΞΕΝΗ- 5,2%vol, 330ml Χρώμα χαλκού, αφρός πλούσιος πυκνός με διάρκεια σχηματίζει όμορφα μοτίβα στο ποτήρι, αρώματα και γεύση βοτανική εκπλήσσει με τις πικρές αναφορές στο
στόμα σε ένα τελείωμα μακράς επίγευσης.

KVLT BREWING – Μάγισσα Trippy India Pale Ale 7%vol
Ζουμερή και φρουτένια σαν φρεσκοστυμμένος χυμός, μέτριας ενανθράκωσης για smooth αίσθηση και βαρβάτες δόσεις λυκίσκων Azacca και Mosaic που προσδίδουν ισορροπημένη πικράδα και αρώματα ανανά, μάνγκο, πεύκου και τριαντάφυλλου. Trippy γιατί η παιχνιδιάρικη διάθεση παίζει με τους χαρακτήρες που τόσο πολύ μας χάιδεψαν τ’ αυτιά.

Δοκιμάστε τη φρέσκια
και θα καταλάβετε !

Enter the KVLT…

“ζυθοποιός σημαίνει φως”
Μαυροκαπνίζουμε τα καζάνια μας σαν τους κυκλαδίτικους φλάρους για να φτιάξουμε μπίρες γεμάτες γεύση και άρωμα. Μπίρες που γίνονται με το μεράκι του οικοζυθοποιού και την κουλτούρα της μικροζυθοποίησης. Γιατί για εμάς ζυθοποιός σημαίνει φως.

Ο Όθωνας Θεοφάνους, ζυθοποιός και εμπνευστής της Flaros beer.

FLAROS AMBER – Red Ale 5,2%alc/vol
Μια red ale με κεχριμπαρένιο χρώμα, αφρό πλούσιο με μέση διάρκεια, αρώματα φρούτων του δάσους και εσπεριδοειδών, γεύση από κόκκινες μαρμελάδες και τροπικών καρπών με με ένα τελείωμα από νότες καραμέλας και passion fruit.

FLAROS – Session Ale: 4,7%alc/vol
Χρώμα ξανθό θολό, αφρός μέτριος μικρής διάρκειας, αρώματα λυκίσκου με νότες από φρούτα ,γεύση ελαφριά, πικρή, με ίχνη τροπικών φρούτων με πρωταγωνιστή το mango και την papaya

FLAROS – India Pale Ale 5,7%alc/vol
Χρώμα ξανθό, αφρός ελαφρύς μέτριας διάρκειας, αρώματα λυκίσκου και φρούτων με πικάντικες πινελιές, μας δίνουν μια γεύση από κίτρο, grapefruit, mango και ροδάκινο σε μια φρουτώδη ξηρή επίγευση μεγάλης διάρκειας.

FLAROS – Porter 6,5%alc/vol
Γλυκόπικρη, με πυκνό αφρό, αρώματα από καβουρδισμένο espresso, γεύση bitter σοκολάτας σε ένα τελείωμα καραμέλας με νότες βουτύρου και σώμα ρωμαλέο.

FLAROS – Wheat American Wheat Ale 4,4%alc/vol
Χρώμα ανοιχτό ξανθό, αφρός πλούσιος μέσης διάρκειας, αρώματα βοτανικά με ένα άγγιγμα πεύκου, γεύση ψωμιού ελαφριά με έντονη φρεσκάδα και γλυκές νότες δημητριακών, δίνουν μία γλυκόπικρη επίγευση με μεγάλη διάρκεια.

 

WEBSITE

 

Μετά από αλλεπάλληλες «ζυμώσεις», έρευνες, αναλύσεις και καταιγισμό ιδεών είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε μια γκάμα από 4 νέες μπίρες με μοναδικές και πρωτότυπες συνταγές. Όλα αυτά αποτυπωμένα σε 4 ξεχωριστές μικρές όμορφες ιστορίες που εμείς απλά γράψαμε τον πρόλογο και εσείς θα τις ολοκληρώσετε απολαμβάνοντας τις.
Οι NOBLE MEN είναι εδώ και η πρώτη μας επαφή με τους απανταχού Noble Men (…and Women) με τις νέες μας δημιουργίες – τις Noble Men beers – είναι πλέον πραγματικότητα.

Avanti maestro

Ετικέτες

NOBLE MEN – Madame Pilsner 5,5%alc/vol
Χρώμα ξανθό με χάλκινες ανταύγειες, αφρός πλούσιος μεγάλης διάρκειας, αρώματα βοτάνων με νότες από γκρέιπφρουτ, γεύση πικρή και ελαφρώς ξηρή, και ένα τελείωμα φρουτώδες όλο ζωντάνια.

NOBLE MEN – Crazy Lupulo Imperial Belgian ipa 7,5%alc/vol
Χρώμα σκούρο με καφετί ανταύγειες, αφρός πυκνός με διάρκεια, αρώματα φρέσκου ζυμωτού ψωμιού και σίκαλης, γεύση γλυκόπικρη και πιπεράτη και μία πικρή επίγευση όλο ένταση και διάρκεια στον ουρανίσκο.

NOBLE MEN – Holly Strength Abbey Triple 12%alc/vol
Χρώμα καστανό θολό, αφρός λεπτός μικρής διάρκειας, αρώματα βύνης με νότες ανθών και γλυκού πιπεριού, γεύση φρουτώδης, βερμούτ με ίχνη γλυκών λεμονανθών κλείνουν μια επίγευση μεγάλης διάρκειας και έντονης γλυκάδας.

► NOBLE MEN – RED GRIZLY – Pale Ale 5,5%alc/vol
Χρώμα κόκκινο, αφρός πλούσιος με διάρκεια, αρώματα βύνης, ελαφρώς φρουτώδη, με νότες καραμέλας, γεύση από εσπεριδοειδή και ξηρών καρπών με πικρές τανίνες να κλείνουν σε μία ντελικάτη ξηρή επίγευση διαρκείας.

CALDERA – Summer 5%alc/vol, 330ml, 500ml
Χρώμα χρυσαφί, αφρός πυκνός μέσης διάρκειας, αρώματα από εκλεκτές ελληνικές βύνες σε ένα διακριτικό πικρό τελείωμα από τρεις διαφορετικούς λυκίσκους. Μπορεί να συνοδεύσει μεγάλη ποικιλία μεσογειακών πιάτων και κυκλαδίτικες νοστιμιές.

 

WEBSITE

 


Φαντάσου να μπορούσες να κλείσεις όλη τη φρεσκάδα της βαρελίσιας μπίρας μέσα σε ένα μπουκάλι… έτσι γεννήθηκε η kanula!
Για να υψώνεις το ποτήρι σου, να εύχεσαι ¨στην υγειά μας¨ και να ξεδιψάς λυτρωτικά.
Πάνω απ’ όλα όμως, τη φτιάξαμε για να λες περήφανα οτι πίνεις μια Ελληνική απαστερίωτη μπίρα που σκαρώθηκε
με το μεράκι του οικοζυθοποιού και την κουλτούρα της μικροζυθοποίησης.
Καλή απόλαυση!

Είμαστε ο Λουκάς, η Μυρσίνη & ο Μήτσος. Ο Λουκάς είναι ο ζυθοποιός, ο εμπνευστής, ο άνθρωπος πίσω από την μεγάλη εικόνα. Η Μυρσίνη και ο Μήτσος συνθέτουν τις επιμέρους εικόνες και η συμμετοχή τους είναι εξαιρετικά σημαντική για να κυλήσει η δουλειά. Ο Λουκάς & ο Μήτσος είναι μηχανικοί τηλεπικοινωνιών, η Μυρσίνη διδακτορική ερευνήτρια στην επικοινωνία. Ξεκινήσαμε ως HomeBrewers σε ένα διαμέρισμα στα Εξάρχεια, στην Βουλγαροκτόνου το 2013 και ύστερα απο 5 χρόνια πειραμάτων, το 2018 πήραμε την απόφαση να κάνουμε το επαγγελματικό βήμα!

Είμαστε Gypsy Brewers, χωρίς δηλαδή δικό μας ζυθοποιείο και στα 3,5 χρόνια λειτουργίας μας έχουμε βράσει τις μπίρες μας στην Αθήνα (Noctua), στην Σπάρτη (Sparta Beer) και στην Χιο (Chios Beer).

Ετικέτες:

ONE-EYED JACK – Pre Prohibition Lager
6% alc.
Στην Αμερική, πριν την ποτοαπαγόρευση, στις αρχές του 1900, η lager ήταν μία μπύρα δυνατή, με γεμάτο σώμα, γεύση βύνης και διακριτό άρωμα και γεύση λυκίσκου.
Ο One-Eyed Jack είναι μία σύγχρονη εκδοχή της Classic American Pilsner απο την Midnight Circus Gypsy Brewing: Δροσιστική αλλά και τολμηρή!

► ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΡΤΙ – IPA
4,1% alc.
Πρόκειται για την συνεργασία μας με τον δημιουργό του κόμικ “Κουραφέλκυθρα – δεν είναι καν λέξη”.
Εμείς, φτιάξαμε την μπίρα: Μία ελαφριά IPA, μία mini IPA όπως μας αρέσει να την αποκαλούμε, λόγω της λίγο χαμηλότερης περιεκτικότητας σε Αλκοόλ.
Τα Κουραφέλκυθρα, φιλοτέχνησαν την ετικέτα με έναν μοναχικό κύριο Κλιάφα, έναν από τους κλασικούς χαρακτήρες του κόμικ.
Είναι Ξανθιά, Θολή, Φρουτώδης, Αρωματική και “επικίνδυνα” ευκολόπιοτη στο 4,1% αλκοόλ!

► ΟΧΙ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ! – Lager με θαλασσινό αλάτι
4,5% alc.
Συνεχίζοντας την συνεργασία μας με το κόμικ “Κουραφέλκυθρα – δεν είναι καν λέξη” δημιουργήσαμε για ελαφρυά, αρωματική Lager με ανθό αλατιού απο τις αλυκές των Κυθήρων. Δροσιστική και απολαυστική με μία διακριτικά αλμυρή επίγευση, σας προτείνουμε να την δοκιμάσετε με μία φέτα λεμόνι!

.

ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑ – Premium Lager 5%alc/vol, 500ml
Ελαφρώς νεφώδης ξανθό χρώμα, πλούσιος αφρός με διάρκεια, αρώματα από ζυμωτό φρέσκο ψωμί και βότανα, βυνώδη γεύση, μεσογειακός χαρακτήρας με ελαφρές πικρές τανίνες στο τελείωμά της.

 

 

 

Απολαύστε την εμπειρία της χειροποίητης μπίρας!

Πίνουμε πάντα υπεύθυνα