Καλαμάτα

Λίγα λόγια για την Καλαμάτα

Σημεία Ενδιαφέροντος

H Καλαμάτα είναι μια σύγχρονη πόλη με έντονη πολιτιστική και κοινωνική ζωή. Χτισμένη κατα μήκος μια υπέροχης παραλιακής ζώνης αποτελεί ανερχόμενο τουριστικό προορισμό της Ελλάδας.
Συνδυάστε την αγάπη σας για τη μπίρα με μοναδικές διακοπές στην Καλαμάτα

καλαματα, kalamata messinia peloponnese
Γεμάτη ζωή

Παραλία Καλαμάτας

Σε όλο μήκος της παραλιακής ζώνης, επί της οδού Ναυαρίνου υπάρχουν παραδοσιακοί αλλά και σύγχρονοι χώροι εστίασης. Θα βρείτε επίσης, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες,που προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και ικανοποιούν κάθε ανάγκη. Τέσσερις Γαλάζιες Σημαίες θα κοσμούν και φέτος (2021) τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Καλαμάτας, πιστοποιώντας ταυτόχρονα ότι οι ακτές αυτές πληρούν αυστηρά πρότυπα όσον αφορά σε: καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Ένα θεματικό πάρκο

Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων

Το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων αποτελεί ένα υπαίθριο μουσείο. Καλύπτει έκταση 54 στρεμμάτων και λειτουργεί από το 1986, φιλοξενώντας και πολιτιστικές δραστηριότητες. Στο χώρο, πέρα από ατμάμαξες και βαγόνια, σιντριβάνια και λιμνούλες, υπάρχουν γήπεδα, παιδικές χαρές, υπαίθριο αμφιθέατρο και αναψυκτήριο (στο παλιό σταθμαρχείο).

Ιστορικό Κέντρο

Πλατεία 23ης Μαρτίου

Το πιο ζωντανό τμήμα του Ιστορικού Κέντρου, επίκεντρο της διασκέδασης. Πλακόστρωτοι πεζόδρομοι, παραδοσιακά καταστήματα, ατμοσφαιρικά ουζερί, μπαρ και καφέ σε γραφικότατο συνδυασμό. Εκεί βρίσκεται η Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων. Σύμβολο της πόλης, καθώς συνδέεται με την έναρξη της Επανάστασης. Βρίσκεται στην πλατεία 23ης Μαρτίου 1821, η οποία πήρε το όνομά της από την ημερομηνία που απελευθερώθηκε η πόλη από τους Τούρκους. Ο αρχικός ναός κατασκευάστηκε τον 11ο-12ο αιώνα.

της Πριγκίπισσας Ιζαμπώ

Κάστρο Καλαμάτας

Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης, σε χαμηλό λόφο, στους πρόποδες του οποίου ρέει ο ποταμός Νέδοντας. Στον ίδιο λόφο ο Φάρις έχτισε την ακρόπολη των Φαρών και βρίσκονταν τα παλάτια των βασιλέων της αρχαίας πόλης. Πάνω στα ερείπιά της οι Βυζαντινοί έχτισαν χριστιανικό ναό (6ος αι.) και αργότερα οχύρωσαν τη θέση. Η σημερινή μορφή του Κάστρου διαμορφώ- θηκε κατά τη Φραγκοκρατία (13ος αι.) και κυ- ρίως στα χρόνια των Βιλεαρδουίνων. Συντήρηση και προσθήκες σε αυτή την οχύρωση έγιναν κατά τις περιόδους που η πόλη είχε περιέλθει στους Ενετούς και τους Οθωμανούς.

Καλαμάτα, η πόλη του φωτός!